με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στο εκεί φυλάκιο, για ανταλλαγή ευχών στο στρατιωτικό προσωπικό με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με τον προκλητικό τίτλο: «Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ ποζάρει σε κατεχόμενο νησί» η εφημερίδα αναφέρει πως ο στρατηγός Φλώρος συνεχίζει τις επισκέψεις του σε Αιγαίο Πέλαγος και Ανατολική Μεσόγειο. «Αυτή τη φορά πήγε στην Ψέριμο που βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες. Ο Α/ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την ελληνική στρατιωτική δύναμη, αν και στο νησί απαγορεύεται ο εποικισμός και η ανάπτυξη στρατευμάτων» υποστηρίζει το δημοσίευμα.
Η Sozcu κατηγορεί τον Α/ΓΕΕΘΑ για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» επειδή επισκέφθηκε την Ψέριμο και φωτογραφήθηκε με φόντο τα απέναντι παράλια της Αλικαρνασσού, υποστηρίζοντας ψευδώς πως: «το νησί βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή από το 2004»
Τα τουρκικά ΜΜΕ στοχοποίησαν τις τελευταίες μέρες τον Α/ΓΕΕΘΑ, λόγω των επισκέψεών του στις φρουρές ακριτικών φυλακίων, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τόσο στα νησιά Γαύδο, Κάρπαθο, Καστελόριζο και Ρω όσο και στην Ρόδο και στη Ψέριμο που ακολούθησαν.
Ο φιλοκυβερνητικός και αντιπολιτευόμενος τύπος, χαρακτήρισαν «πρόκληση» την επίσκεψη Φλώρου, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα πως πρόκειται είτε για «αποστρατικοποιημένα» νησιά, είτε «αμφισβητούμενης κυριαρχίας» που συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα «EGAYDAAK».
(protothema – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο άνδρες
- Μητσοτάκης: Τα βιβλία που επέλεξε να διαβάσει στις γιορτές ο πρωθυπουργός – “Από πού να ξεκινήσω;”
- Νέες καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης – Εντοπίστηκαν συνολικά 70 άτομα
- Τουρκία: Δύο Γάλλοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
- Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Βαρδούσια: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι ορειβάτες – Μαζί τους και μία γυναίκα
- Η μεγάλη αλήθεια που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εχθρικές προς την Ρωσία χώρες
- Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος σε ηλικία 67 χρονών
- Για δημοψήφισμα μιλά ο Ζελένσκι σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα – Τι ζητά από την Ρωσία
Κύρια Θέματα









