Για το σκάνδαλο που έχει «βουλιάξει» την κυβέρνηση και αγγίζει προσωπικά τον πρωθυπουργό η ελληνική Δικαιοσύνη ζητά από τις αμερικανικές αρχές να ερευνήσουν προκειμένου να εντοπιστούν νέα στοιχεία για τη λειτουργία του παράνομου λογισμικού.
Ειδικότερα, οι Έλληνες εισαγγελείς αναζητούν απαντήσεις για συγκεκριμένες εταιρείες που εμφανίζονται με έδρα τις ΗΠΑ και από εκεί εστάλησαν τα μηνύματα με τα οποία «παγιδεύτηκαν» τα κινητά τηλέφωνα. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για να εντοπιστούν οι αποστολείς των συγκεκριμένων μηνυμάτων.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ελληνικό αίτημα σημειώνεται ότι διερευνάται η τέλεση αδικημάτων όπως η παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται στη σκιά καθημερινών, σχεδόν, αποκαλύψεων για εμπλοκές προσώπων και εταιρειών, την ώρα που η ελληνική Δικαιοσύνη κινητοποιήθηκε με καθυστέρηση έξι μηνών για να πραγματοποιήσει έρευνες και εφόδους.
efsyn/intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας
- Οι Ιάπωνες έφτιαξαν την πρώτη ρομποτική οδοντόβουρτσα στον κόσμο – Δείτε βίντεο
- Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν πως στόχος της πρόσφατης απόπειρας επίθεσης ουκρανικών drones ήταν η κατοικία Πούτιν
- Μ.Χαρακόπουλος: Θετικές οι προοπτικές για τη χώρα αν διατηρηθεί η σταθερότητα
- Πού ανέβηκε για να βοηθήσει τον φίλο του που πήγαινε στα τυφλά στην ομίχλη! Απίστευτο βίντεο
- Ελβετία: «Μία από τις χειρότερες τραγωδίες που έχει βιώσει ποτέ η χώρα μας» δηλώνει ο πρόεδρος Παρμελέν
- Ψεύτικος βράχος πέφτει πάνω σε εργαζόμενο της Disney στην παράσταση “Ιντιάνα Τζόουνς”! vid
- Το Άμπου Ντάμπι έσπασε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες με 62 λεπτά πυροτεχνημάτων! vid
- Τι παρέδωσε η Ρωσία στις ΗΠΑ σε σχέση με την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν
- Στ. Αρναουτάκης: Το 2026 θα ανοίξουμε έναν νέο κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξης για την Κρήτη









