Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κοσοβάρα υπουργό Εξωτερικών Donika Gërvalla-Schwarz, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.
Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, περί ώρα Ελλάδας 11:30.
Εν συνεχεία, ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Albin Kurti, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών.
Τέλος, ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πρίστινα, αναμένεται να συναντήσει στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος της KFOR.
Oι συζητήσεις κατά την επίσκεψη αναμένεται να επικεντρωθούν στη συνεργασία Αθήνας – Πρίστινας σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, ενέργεια, πολιτισμός και υγεία, καθώς και σε περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και εξελίξεων ως προς τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πρίστινα τον Οκτώβριο του 2020, τον Ιούνιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2022, ενώ η Κοσοβάρα υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2022.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eurobasket: Βαριά ήττα με 68-94 για την Εθνική στον ημιτελικό με την Τουρκία
- Η Κίνα καταδίκασε τον διάπλου αμερικανικού και βρετανικού πολεμικού πλοίου του Στενού της Ταϊβάν
- Εργατικό ατύχημα στη Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε σοβαρά 49χρονος που έπεσε από τα 8 μέτρα στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου
- Έκανε «3.000 αιτήσεις» για δουλειά χωρίς επιτυχία και αγανάκτησε – Δείτε το viral video στο Tik Tok
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση καθαρισμού της Ν. Παραλίας από τις μουντζούρες- «Ο δημόσιος χώρος είναι το μεγάλο σπίτι μας»
- Οι αιωνόβιοι σπάνε ρεκόρ στην Ιαπωνία – Έφτασαν σχεδόν τους 100.000, ενώ ο πληθυσμός μειώνεται
- Γεωπολιτικές αναταράξεις: Νέα ευκαιρία για την Ρωσία σε περιοχή επιρροής ΗΠΑ και Βρετανίας!
- Eurobasket: Ο Ευτύχης Μπλέτσας δίνει τον παλμό των Ελλήνων στη Λετονία – “Σήκωσε το…”, vid
- Το Ισραήλ απορρίπτει το ψήφισμα του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών στο παλαιστινιακό – “Η ΓΣ είναι ένα πολιτικό τσίρκο”
- Νέο σύστημα ψηφοφορίας για τις εκλογές στην Ελλάδα πρότεινε αρχηγός κόμματος
Κύρια Θέματα

















