«Ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, καθώς και η αποχή από τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην ομιλία του στη Διάσκεψη Αλληλεγγύης για την Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παρίσι.
«Αυτοί είναι οι βασικοί πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. «Η υποστήριξή μας προς την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας είναι βασισμένη σε αρχές και ακλόνητη. Μέσω της παροχής πολιτικής, στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής υποστήριξης».
Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, η Διάσκεψη αυτή «πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο, στις αρχές του χειμώνα, αντιμετωπίζοντας υψηλό κίνδυνο ανθρωπιστικής κρίσης» και πρόσθεσε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε την ανθεκτικότητα της Ουκρανίας. Πρέπει επίσης να συμβάλουμε, στη μεταπολεμική εποχή, στην ανασυγκρότηση της χώρας».
«Η Ελλάδα έχει ήδη παράσχει και συνεχίζει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ποσοτήτων φαρμάκων και προμηθειών», επεσήμανε.
(Φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε γραπτώς τον θάνατο του αγιατολάχ Χαμενεΐ: «Είναι νεκρός»
- Χτυπήματα με drones κατά του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, vid
- Τραμπ για Χαμενεΐ: «Πιστεύουμε ότι είναι σωστές οι πληροφορίες ότι είναι νεκρός»
- Δύσκολη νύχτα στη Μ. Ανατολή: Ιρανικοί πύραυλοι χτυπούν το Τελ Αβίβ – Video
- Άρχισαν οι… πανηγυρισμοί στο Ιράν στο άκουσμα του θανάτου του αγιατολάχ
- Κλείνουν μέχρι νεωτέρας όλα τα πανεπιστήμια στο Ιράν
- Έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για το Ιράν συγκαλεί η Κάγια Κάλας
- Επικοινωνία Κ. Μητσοτάκη – Ν. Χριστοδουλίδη για την κλιμάκωση στην περιοχή
- ΔΟΑΕ: Το Ιράν ζητεί κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
- «Δεν υπάρχει πια αγιατολάχ», λέει ο Νετανιάχου και καλεί σε ξεσηκωμό τους Ιρανούς – Διαψεύδει η Τεχεράνη
Κύρια Θέματα









