Συνολικά, τον Νοέμβριο κατατέθηκαν 331 αιτήσεις πτώχευσης επιχειρήσεων, ο μεγαλύτερος αριθμός σε διάστημα ενός μήνα από το 2009.
H SVVdanmark, που εκπροσωπεί 18.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Δανία, εξηγεί ότι από το καλοκαίρι «οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί σκληρά από τον υψηλό πληθωρισμό, τους διογκωμένους λογαριασμούς ενέργειας και τους φόβους για την πορεία της οικονομίας που έχουν μειώσει δραματικά την επιθυμία των καταναλωτών για αγορές».
Πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους και του αντίκτυπου της πανδημίας Covid-19, υπογραμμίζει η έκθεση.
«Ποτέ στα χρονικά των στατιστικών δεν έχουμε καταγράψει τόσες πολλές πτωχεύσεις επιχειρήσεων που απασχολούν υπαλλήλους», επισημαίνει ο Λάσε Λούντκβιστ, σύμβουλος της SMVdanmark.
Το ισχυρότερο πλήγμα έχει δεχθεί ο κατασκευαστικός τομέας και το λιανεμπόριο. Περισσότερες από τις μισές αιτήσεις πτώχευσης αφορούσαν κατασκευαστικές εταιρείες.
Ο Λούντκβιστ προβλέπει ότι «δυστυχώς, τους επόμενους μήνες θα δούμε ακόμη περισσότερες πτωχεύσεις επιχειρήσεων».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παπανδρέου για Ιράν: Μια διεθνής τάξη που υποχωρεί μπροστά στους ισχυρούς, δεν συνιστά τάξη
- Ερευνητές ζητούν αυστηρότερους κανόνες για παιδικά παιχνίδια με A.I. – Τι έδειξε έρευνα
- Τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αριθμό αμερικανικών επιθέσεων προαναγγέλλει Υπ. Πολέμου των ΗΠΑ
- «Παγωμάρα» στην Ε.Ε. μετά την άρση των αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο
- Αίγιο: Φωτιά στην περιοχή Αρραβωνίτσα
- Κούβα: Ξεκινήσαμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τ. Θεοδωρικάκος: Με το πλαφόν στο κέρδος προστατεύουμε τους πολίτες από την ασυδοσία και την αισχροκέρδεια
- ΔΥΠΑ – Αν.Μακεδονία-Θράκη: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων
- Σπάνιες εικόνες: Πορεία στην Τεχεράνη εν μέσω βομβαρδισμών – Παρών και ο Ιρανός πρόεδρος, vid
- Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ “θα συνοδεύσουν πλοία στο Στενό του Χορμούζ, αν χρειαστεί”









