Κεφαλογιάννη: “Να διαλευκανθεί η υπόθεση των ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΠΡΙΝ πάμε σε εκλογές”

«Καμία επίκληση απορρήτου και κανένας διοικητικός ή πολιτικός υπάλληλος ή ιδιώτης, δεν μπορεί να είναι υπεράνω των αρμόδιων θεσμικά οργάνων της Βουλής»,

σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, αν και επέμεινε στη θέση αρχών της, όπως είπε, πως καμία επίκληση απορρήτου και κανένας διοικητικός ή πολιτικός υπάλληλος ή ιδιώτης, δεν μπορεί να είναι υπεράνω των αρμόδιων θεσμικά οργάνων της Βουλής, εντούτοις κράτησε μια πιο μετριοπαθή στάση αναφορικά με τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης.

Τόνισε πως εξ αντικειμένου έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο ανεξάρτητα από τον ακριβή χρόνο των εκλογών. Για αυτό και όπως είπε, η Δικαιοσύνη πρέπει να δράσει άμεσα και με πλήρη διαλεύκανση μίας υπόθεσης που πρέπει να μας οδηγήσει χωρίς «σκιές» μέχρι την κάλπη.

Χαρακτήρισε δε θετική την νομοθετική αλλαγή σε ΕΥΠ και τον περιορισμό του εύρους, στους λόγους εθνικής ασφάλειας ως επίκληση για άρση του απορρήτου, ενώ παραδέχθηκε ότι η τριετία για να λάβει γνώση ο παρακολουθούμενος, ίσως είναι ένα θέμα που κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή να επιδέχεται αλλαγές.

Η βουλευτής της ΝΔ, απάντησε εμμέσως πλην σαφώς αν είναι ικανοποιημένη από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής παρόντος του πρώην Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, ενώ δεν απέκλεισε την ιδέα να ελεγχθούν τα κινητά και οι συσκευές όλων των βουλευτών του κοινοβουλίου, αν και – όπως είπε – δεν γνωρίζει αν αυτό τεχνικά είναι εύκολα εφικτό.

(neakriti – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί