Φονική πυρκαγιά στην Σιντζιάνγκ, στην βορειοδυτική Κίνα, προκάλεσε την οργή χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά της αυστηρής πολιτικής για “μηδενική COVID” του Πεκίνου, στην οποία αυτοί αποδίδουν καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας.
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο κατοικιών την Πέμπτη στο Ουρούμτσι, την περιφερειακή πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Από χθες, Παρασκευή, στα μηνύματα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα και το εξωτερικό αναφέρεται ότι οι καραντίνες για την αναχαίτιση της COVID που έχουν τεθεί σε ισχύ στην πόλη εμπόδισαν την άφιξη των πυροσβεστών στον τόπο του δυστυχήματος.
Μάλιστα αρκετοί πολίτες ισχυρίζονται -με ντοκουμέντα- πως οι υγειονομικές αρχές είχαν…φράξει τις εξόδους των διαμερισμάτων, με αποτέλεσμα τον φρικιαστικό θάνατ 10 ανθρώπων!!
🚨 Fire breakout in Urumchi city building.
— Campaign For Uyghurs (@CUyghurs) November 25, 2022
This apartment building in Urumchi that is on fire had been sealed off due to #China’s “Zero-Covid” Policy.
More than 10 people including two children are reportedly dead as a result.
Read for more 👇🏻https://t.co/LGx9VtX8TQ pic.twitter.com/VBGUL6h5G0
Πάρτε τώρα μία γεύση από το πως κλειδαμπαρώνουν τα διαμερίσματα όσων μπαίνουν σε lockdown:
Βίντεο δείχνουν παράλληλα ομάδες ανθρώπων που έχουν κατέβει στους δρόμους του Ουρούμτσι για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα.
Η κούραση συσσωρεύεται στην Κίνα κατά της αυστηρής πολιτικής για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Σποραδικές και ορισμένες φορές βίαιες διαδηλώσεις έχουν ήδη γίνει σε αρκετές πόλεις τις τελευταίες μέρες, κυρίως στο μεγαλύτερο παγκοσμίως εργοστάσιο iPhone, το οποίο βρίσκεται στην Τζενγκτζόου, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και ανήκει στον ταϊβανέζικο κολοσσό Foxconn.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Viral Βρετανός στις Φιλιππίνες: Αγνοεί ότι κρατά το πιο θανατηφόρο χταπόδι στον κόσμο!
- ΔΥΠΑ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων
- Σύμφωνα με την SVR Βρετανοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να εκβιάσουν τις ΗΠΑ
- Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στο Χαλάνδρι έπειτα από καταδίωξη
- Περιφέρεια Αττικής: Σε τροχιά υλοποίησης 12 νέοι παιδικοί σταθμοί – 821 νέες θέσεις για βρέφη και νήπια
- Βρετανός υπουργός καλεί το BBC να μην υποχωρήσει μπροστά στην αγωγή του Τραμπ
- “Δεν μετανιώνω”: Η Μπριζίτ Μακρόν χαρακτήρισε «σκύλες» Γαλλίδες ακτιβίστριες, vid
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο ΑΠΘ στις 18 Δεκεμβρίου – Κάλαντα από Μακεδονία και νησιά
- Πάτρα: Νέες κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της δυτικής Ελλάδας
- Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής









