Φονική πυρκαγιά στην Σιντζιάνγκ, στην βορειοδυτική Κίνα, προκάλεσε την οργή χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά της αυστηρής πολιτικής για “μηδενική COVID” του Πεκίνου, στην οποία αυτοί αποδίδουν καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας.
Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο κατοικιών την Πέμπτη στο Ουρούμτσι, την περιφερειακή πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Από χθες, Παρασκευή, στα μηνύματα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα και το εξωτερικό αναφέρεται ότι οι καραντίνες για την αναχαίτιση της COVID που έχουν τεθεί σε ισχύ στην πόλη εμπόδισαν την άφιξη των πυροσβεστών στον τόπο του δυστυχήματος.
Μάλιστα αρκετοί πολίτες ισχυρίζονται -με ντοκουμέντα- πως οι υγειονομικές αρχές είχαν…φράξει τις εξόδους των διαμερισμάτων, με αποτέλεσμα τον φρικιαστικό θάνατ 10 ανθρώπων!!
🚨 Fire breakout in Urumchi city building.
— Campaign For Uyghurs (@CUyghurs) November 25, 2022
This apartment building in Urumchi that is on fire had been sealed off due to #China’s “Zero-Covid” Policy.
More than 10 people including two children are reportedly dead as a result.
Read for more 👇🏻https://t.co/LGx9VtX8TQ pic.twitter.com/VBGUL6h5G0
Πάρτε τώρα μία γεύση από το πως κλειδαμπαρώνουν τα διαμερίσματα όσων μπαίνουν σε lockdown:
Βίντεο δείχνουν παράλληλα ομάδες ανθρώπων που έχουν κατέβει στους δρόμους του Ουρούμτσι για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα.
Η κούραση συσσωρεύεται στην Κίνα κατά της αυστηρής πολιτικής για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Σποραδικές και ορισμένες φορές βίαιες διαδηλώσεις έχουν ήδη γίνει σε αρκετές πόλεις τις τελευταίες μέρες, κυρίως στο μεγαλύτερο παγκοσμίως εργοστάσιο iPhone, το οποίο βρίσκεται στην Τζενγκτζόου, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, και ανήκει στον ταϊβανέζικο κολοσσό Foxconn.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









