Μια αύξηση της παραγωγής έως 500.000 βαρέλια την ημέρα είναι υπό συζήτηση για τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι τιμές πετρελαίου, που κατέγραφαν ήδη μείωση σήμερα, υποχώρησαν περισσότερο από 5% — κάτω από τα 83 δολάρια το βαρέλι — μετά το δημοσίευμα.
Τον περασμένο μήνα, ο ΟΠΕΚ+ σε μια απροσδόκητη απόφασή του, προχώρησε σε μεγάλη μείωση της παραγωγής και θα είναι ασυνήθιστο για τον Οργανισμό να αυξήσει την παραγωγή σε μια εποχή πτώσης των τιμών και ανησυχίας για τις οικονομικές προοπτικές.
Η WSJ ανέφερε ότι η αύξηση της παραγωγής τέθηκε επί τάπητος αφότου η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε ομοσπονδιακό δικαστή ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (MbS) θα χαίρει ασυλίας σε ομοσπονδιακή αγωγή των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
Η απόφαση για χορήγηση ασυλίας ισοδυναμεί με μια παραχώρηση στον MbS, ενισχύοντας τη θέση του ως de facto ηγέτη του σουνιτικού βασιλείου, αφότου η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπάθησε επί μήνες να τον απομονώσει, τόνισε η WSJ.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ηγέτιδας δύναμης στον ΟΠΕΚ+, φέρεται να δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ο Οργανισμός θα παραμείνει προσεκτικός όσν αφορά τις επόμενες κινήσεις του.
Οι αγορές αργού πετρελαίου έχουν αποδυναμωθεί τις τελευταίες ημέρες, αντανακλώντας τη χαμηλότερη ζήτηση από Κίνα και Ευρώπη.
pixabay/pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χανιά: Προς ολοκλήρωση της κατασκευής τους, οι πισίνες του Δήμου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κλαδισού
- Ιταλία: «Ο Πούτιν δεν πρέπει να συνεχίσει τις προκλήσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι
- Διπλάσια συμμετοχή πολιτών στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με πέρυσι
- Συναγερμός στις ΗΠΑ μετά από απειλή για ύπαρξη βόμβας στο σπίτι του Κένεντι
- Λιακόπουλος: Μπορεί να φέρουν το χάραγμα, χωρίς να καταργήσουν τα μετρητά
- Η Πορτογαλία θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης αύριο Κυριακή
- Όσο υπάρχουν άνθρωποι: Ο οδηγός του ΟΑΣΘ που χαρίζει ξύλινα μπρελόκ και η ιστορία με το χαμένο πορτοφόλι
- Σύνοδος ΟΗΕ: Βαλίτσες για… Νέα Υόρκη ετοιμάζει ο Κ. Μητσοτάκης – Ποιούς θα συναντήσει
- Δυτική Ελλάδα: Στην πρώτη πεντάδα των παραβάσεων πανελλαδικά για τη μη χρήση κράνους
- Θετική η πρώτη γεύση από τη σεζόν: Αύξηση 12,5% στα έσοδα από τον ελληνικό τουρισμό και άνοδος στις αφίξεις
Κύρια Θέματα

















