Τα Ηνωμένα Έθνη και πιο συγκεκριμένα τις εχθρικές προς τη Ρωσία χώρες προειδοποίησε χθες Τρίτη ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε ό,τι αφορά την μαζική ΚΛΟΠΗ των ρωσικών περιουσιών που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία και αλλού.
Κάνει λόγο για αντίποινα κόστους 300δισ. δολαρίων, που θα πλήξουν κάθε ιδιώτη πολίτη “εχθρικής χώρας” (βλ. Ε.Ε., ΗΠΑ κλπ) που έχει περιουσία (ακίνητα, μετρητά, επιχειρήσεις) στη Ρωσία.
Αναλυτικά το μήνυμά του:
«Εάν, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ,
υιοθετηθούν εθνικές πράξεις για την κλοπή ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή.
Θα είναι απαραίτητο να αποσυρθούν αμετάκλητα τα χρήματα και η περιουσία των ιδιωτών επενδυτών από τέτοιες χώρες, αν και δεν ευθύνονται για τους ανόητους των κυβερνήσεών τους.
Αυτά (ξένα δάνεια, δεσμευμένα κεφάλαια σε λογαριασμούς και άλλα τιμαλφή) στη χώρα μας, κατά ευτυχή σύμπτωση, ξεπερνούν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια. Αρκετά για να αναπληρώσουμε όσα έκλεψαν από τη Ρωσία».
Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Λιθουανοί… φοβούνται τους πυραύλους του Πούτιν – Τι ανακοίνωσαν
- Τραγωδία στη Γερμανία: Δυο 18χρονοι νεκροί εξαιτίας δυστυχημάτων από ρίψεις πυροτεχνημάτων
- Με μαγική Κλαυδία, Φουρέιρα και drone show άλλαξε ο χρόνος στην Αθήνα – ΦΩΤΟ, vid
- Επιστολή ΕΒΕΑ προς τις επιχειρήσεις για την ετήσια ανανέωση 2026 της εξαγωγικής επωνυμίας
- Κλιματικός «βάνδαλος» τα βρήκε… σκούρα μπροστά στη βασιλική φρουρά, vid
- Βραζιλία: Ο δεξιός Μπολσονάρου παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο και επιστρέφει στο κελί του
- ΔΥΠΑ: 167 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Ιανουάριο σε όλη τη χώρα
- 100 Χρόνια ΠΑΟΚ! Εντυπωσιακό σόου με πυροτεχνήματα πάνω από την Τούμπα, vid
- Δήμος Καισαριανής: Πολιτική και δράσεις για την αντιμετώπιση του εθισμού από τα ηλεκτρονικά μέσα και τον τζόγο
- Άσχημα νέα για το μεταναστευτικό στη Βρετανία: Τι συνέβη το 2025









