Η κατασκευή του προσωρινού φράκτη ύψους 2,5 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων θα ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ο Μάριους Μπλαστσάκ σε συνέντευξη Τύπου.
Με την ένταση να κλιμακώνεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο υπουργός επικαλέστηκε ανησυχίες για την ασφάλεια και αναφέρθηκε στην κρίση που ξέσπασε πέρυσι το φθινόπωρο όταν χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα της Λευκορωσίας και να περάσουν στην Πολωνία, με κάποιους εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους.
Ο Μπλαστσάκ δήλωσε ότι ο φράκτης του Καλίνινγκραντ θα είναι αντίστοιχος με αυτόν που έστησε η Πολωνία κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία πέρυσι.
Ο θύλακας, όπου η Ρωσία έχει σημαντική στρατιωτική παρουσία, βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας και χωρίζεται από τη Λευκορωσία με συνοριακό διάδρομο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ακόμα μία χώρα έκλεισε συμφωνία με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
- ΟΗΕ: Περίπου 10.000 μισθοφόροι από την Κολομβία έχουν εμπλακεί σε διάφορους πολέμους σε όλο τον κόσμο
- Είκοσι Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο
- ΕΚ: Πέντε κομβικές χρηματοδοτήσεις για την Ελλάδα πρότεινε ο Γ. Αυτιάς
- Μπαίνουν και οι Χούθι της Υεμένης στον πόλεμο; Εκτοξεύτηκε πύραυλος προς το Ισραήλ
- Δεν κοπάζουν οι ροές αλλοδαπών προς την Κρήτη
- ΕΚΠΑ «Asclepius»: Ψηφιακή χαρτογράφηση για πρόβλεψη καρκίνου παχέος εντέρου, μαστού και θυρεοειδούς
- Βανς για τα UFO: «Δε νομίζω ότι είναι εξωγήινοι, αλλά δαίμονες» – Vid
- Χαμός στη συναυλία του Αργυρού στη Σερβία με τον Τζόκοβιτς να αποθεώνεται, vid
- Νέα επίθεση κατά πυρηνικού σταθμού ρωσικών συμφερόντων στο Ιράν









