Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι 01/11/2022 (ώρα 11.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά 284 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 184 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εκατό κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα δεν διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί τριάντα θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 58 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 84 έτη).
Τρεις επιπλέον θάνατοι ασθενών με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκαν σε άλλα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (δεν συμπεριλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό θανόντων).
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γεωργιάδης για σύστημα Υγείας: «Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν, αλλά πάμε πολύ καλύτερα»
- Ο θρυλικός Πουαρό πρωταγωνιστεί σε ντοκιμαντέρ-αποκάλυψη για την Αίγυπτο
- Θ. Κοντογεώργης: Η πολιτική της κυβέρνησης απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες χωρίς διαχωρισμούς και περιχαρακώσεις
- Μητσοτάκης για εξορύξεις: Το ελληνικό κράτος εξασφαλίζει περίπου το 40% των κερδών
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με αραβικό παραδοσιακό μανδύα πανηγύρισε το 964ό γκολ! ΒΙΝΤΕΟ
- Σε ανοικτή σύγκρουση ο Ζελένσκι με Ουγγαρία-Σλοβακία: «Είναι εκβιασμός»
- Καιρός σήμερα: Συννεφιά, τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και βοριάδες – Λιακάδα την Καθαρά Δευτέρα
- Τι αποφάσισε να στείλει στη Γροιλανδία ο Τραμπ;
- Η Ε.Ε. θέλει να… απαντήσει στους δασμούς του Τραμπ
- ΔΥΠΑ: Πλήρης κάλυψη εισφορών για μακροχρόνια ανέργους – «Γέφυρα» προς τη σύνταξη έως 5 έτη









