Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιταχύνει την τοποθέτηση μιας πιο ακριβής έκδοσης της βασικής πυρηνικής βόμβας τους στις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, σύμφωνα με διπλωματικό τηλεγράφημα των ΗΠΑ
Η άφιξη της αναβαθμισμένης αεροπορικής βόμβας βαρύτητας B61-12, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για την ερχόμενη άνοιξη, είναι τώρα προγραμματισμένη για αυτόν τον Δεκέμβριο, είπαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στους συμμάχους του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης στις Βρυξέλλες αυτόν τον μήνα, αποκαλύπτει το τηλεγράφημα.

Η κίνηση, η οποία περιλαμβάνει την αντικατάσταση παλαιότερων όπλων με τη νεότερη έκδοση σε διάφορες εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην Ευρώπη για πιθανή χρήση από βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων, έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων σχετικά με την περιβόητη ραδιενεργή “βρώμικη βόμβα”
Οι αναβαθμίσεις στο πρόγραμμα B61 συζητήθηκαν ανοιχτά σε έγγραφα προϋπολογισμού και δημόσιες δηλώσεις εδώ και χρόνια, και αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν ότι οι αναβαθμίσεις είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι το απόθεμα είναι εκσυγχρονισμένο και ασφαλές.
Η πρώτη παρτίδα θα πρέπει να παραδοθεί στις βάσεις του ΝΑΤΟ στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Τσουκαλάς: «Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν κολλήσει τη βελόνα της χώρας και αυτό σύντομα θα αλλάξει»
- ΓΣΕΒΕΕ: Θετικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά απαιτείται και μείωση της φορολογίας
- Iρανοί χάκερς παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI
- 55χρονος πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος και με τα ανήλικα παιδιά του στο όχημα
- Μπάσκετ-Euroleague: Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μονακό 107-97 και “πάτησε εξάδα”
- Οι Παλαιστίνιοι καταδικάζουν τους αναγκαστικούς εκτοπισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
- Κέρκυρα: Σε τροχιά ανάπτυξης ο θαλάσσιος τουρισμός – Αισιόδοξα μηνύματα για το 2026
- Η συνάντηση στις ΗΠΑ που βάζει τους διεθνιστές πάνω σε «αναμμένα κάρβουνα»
- Περήφανος Αμερικανός στην Ελλάδα δημοσίευσε βίντεο με τα παιδιά του να λένε το ελληνικό αλφάβητο
- ΚΕΕΕ: Η αύξηση του κατώτατου μισθού στηρίζει την αγορά – ζητούμενο αποτελεί η αντοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων









