«Λυπούμαστε για την άρνηση της Τουρκίας στο αίτημα της ‘Ειρήνης’ να επιθεωρήσει το εμπορικό πλοίο Matilde A. Η επιχείρηση ‘Ειρήνη’ δρα δυνάμει της απόφασης 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Όλα τα μέλη του ΟΗΕ έχουν κληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεργαστούν σε αυτές τις επιθεωρήσεις», τόνισε ο κ. Στάνο.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επισήμανε επιπλέον πως «το γεγονός ότι η ‘Ειρήνη’ δεν μπόρεσε να διενεργήσει αυτούς τους ελέγχους δεν αποδεικνύει στην παρούσα φάση παραβίαση του εμπάργκο, αλλά δείχνει έλλειψη συνεργασίας για την επαλήθευσή του».
Οι αρνήσεις δεν αιτιολογήθηκαν, συμπλήρωσε ο κ. Στάνο προσθέτοντας ότι «οι φιλικές προσεγγίσεις ή τα αιτήματα για επιθεωρήσεις δεν προδικάζουν τη φύση των δραστηριοτήτων των σκαφών που εξετάζονται ή επιθεωρούνται».
«Η επιχείρηση ‘Ειρήνη’ παρακολουθεί στενά ύποπτα πλοία, ανεξαρτήτως προέλευσης, και διενεργεί επιθεωρήσεις σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Συνεχίζουμε να αναφέρουμε όλες αυτές τις περιπτώσεις και όλες τις δραστηριότητές μας στην Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Beast Land”: Ο σούπερ σταρ του YouTube MrBeast άνοιξε πάρκο αναψυχής στη Σαουδική Αραβία, vid
- Δήμος Αθηναίων: Νέες σφραγίσεις καταστημάτων λόγω υπέρβασης χρήσης κοινόχρηστου χώρου
- Έρχεται το ΔΝΤ! Η «λύση» στο «πρόβλημα» της Ουκρανίας
- Ρωσικό Su-30 συνετρίβη – Νεκρά τα μέλη του πληρώματος
- Τέλος στη δράση 55χρονου που άρπαζε τσάντες με δίκυκλο σε Πειραιά και Αιγάλεω – Έσερνε τις γυναίκες στο δρόμο
- Η Ναόμι Κάμπελ συνάντησε τον Πάπα στο Βατικανό – Το δώρο που τον άφησε άφωνο
- Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε την στήριξη της Ελλάδας στην κυβέρνηση του Λιβάνου
- Απ. Τζιτζικώστας – Ριάντ: «Στόχος μας είναι να γίνει η Ευρώπη η πρώτη ήπειρος τεχνητής νοημοσύνης για τον τουρισμό»
- 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 92.000 θεατές και 188 sold out παραστάσεις
- Μεταστέγαση του ΚΕΠ Αμαρουσίου και συγχωνεύσεις ληξιαρχείων με υπογραφή Β. Σπανάκη









