Με δεδομένο ότι οι πλειστηριασμοί αναμένεται να επιταχυνθούν προκειμένου οι εταιρείες διαχείρισης να επιτύχουν τους στόχους των τιτλοποιήσεων, αυξάνεται και η ανάγκη για χρηματοδότηση της αγοράς με ειδικά προϊόντα που θα εξασφαλίζουν την αναγκαία ρευστότητα στον ενδιαφερόμενο αγοραστή τη στιγμή της κατακύρωσης του πλειστηριασμού.
Υπενθυμίζεται ότι στον πλειστηριασμό ο ενδιαφερόμενος έχει υποχρέωση να καταβάλει με τη μορφή εγγύησης το 30% της αξίας του ακινήτου που πλειστηριάζεται με βάση την τιμή προσφοράς. Το ποσό επιστρέφεται στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν πλειοδοτήσει ή αποτελεί μέρος του τιμήματος αν πλειοδοτήσει, ενώ παρακρατείται σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος πλειοδοτήσει αλλά δεν ολοκληρώσει τη διαδικασία.
Το νέο στεγαστικό προϊόν έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε η τράπεζα να μην εμπλέκεται στη χρηματοδότηση της εγγύησης, η οποία αποτελεί την ίδια συμμετοχή του υποψήφιου αγοραστή, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση ενός κοινού στεγαστικού δανείου, που ο δανειολήπτης θα πρέπει να διαθέτει ένα μέρος του κεφαλαίου για την αγορά του ακινήτου.
Η συμμετοχή της τράπεζας αφορά το υπόλοιπο, δηλαδή το 70% του ποσού για την αγορά του ακινήτου, με βάση την τιμή της πρώτης προσφοράς, όπως αυτή βγαίνει στο e-auction.
newsbomb/ pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα» – Αγωνία σε σχέση με πιθανή απρόβλεπτη αντίδραση της Τεχεράνης
- Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη των στελεχών της Αρχής Διαφάνειας που έλεγξαν τη σύμβαση 717 για τον σιδηρόδρομο
- Σαουδική Αραβία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση στην ανατολική πόλη Νταχράν
- Μέση Ανατολή: Περιορισμένος αριθμός πτήσεων, σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκένωσης
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει να «βομβαρδίζει με σφοδρότητα το Ιράν»
- Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος εκεί ενδέχεται να καθυστερήσει την αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία
- Μ. Ανατολή: 24ωρη απεργία της ΠΝΟ στις 5/3 με αίτημα τον άμεσο απεγκλωβισμό των ναυτικών
- Σε πλήρη λειτουργία οι πλατφόρμες για την εγγραφή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά
- Συνάντηση Πιερρακάκη με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κριστίν Λαγκάρντ
- ΗΠΑ και Ισραήλ χτύπησαν το κτίριο όπου θα εκλεγόταν ο διάδοχος του Χαμενεΐ, vid









