κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που διεξάγεται ως αύριο Τρίτη στο Βερολίνο. Ζήτησε «περισσότερη επιστήμη».
«Για να το επιτύχουμε, πρέπει να προωθήσουμε την έρευνα και να ακούσουμε την επιστήμη, δημιουργώντας πιο στενά συνεργαζόμενο δίκτυο και αναγνωρίζοντας πιο γρήγορα τους κινδύνους», είπε ο κ. Σολτς κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σημασία της επιστήμης στην πολιτική.
Η πανδημία του κορονοϊού και η πολιομυελίτιδα αποτελούν τα βασικά θέματα της Συνόδου. Για την καταπολέμηση της πολιομυελίτιδας, ήδη στην έναρξη της Συνόδου, το Ίδρυμα «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς» δεσμεύθηκε να διαθέσει 1,2 δισεκ. δολάρια.
«Η εκρίζωση της πολιομυελίτιδας είναι εφικτή, όμως ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχουμε φτάσει, η ασθένεια παραμένει απειλή», δήλωσε ο συμπρόεδρος του Ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς. Τα χρήματα θα διατεθούν στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας (GPEI) έως το 2026.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – φωτο:pixabay









