Έρχεται «ατύχημα» στις αγορές – Σε ομόλογα ή τράπεζες το πρώτο κραχ, σύμφωνα με 7 επενδυτικούς οίκους

"Η ταχύτητα με την οποία τα πράγματα σπάνε σε όλο τον κόσμο … είναι προφανώς ένας "μαύρος κύκνος" που μας λέει ότι βρισκόμαστε πλέον ξεκάθαρα στο στάδιο του ατυχήματος στην αγορά", αναφέρει η Nomura


Επενδυτές και αναλυτές της Wall Street κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα πιθανό “ατύχημα στην αγορά”, καθώς οι διαδοχικές περιόδους αναταραχής στις αμερικανικές μετοχές και τα ομόλογα και η άνοδος του δολαρίου προκαλούν αυξανόμενα επίπεδα πίεσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Ένας μετρητής της έντασης στις αμερικανικές αγορές -που παράγεται από το Γραφείο Χρηματοοικονομικών Ερευνών του Υπουργείου Οικονομικών- έχει εκτοξευθεί στο υψηλότερο επίπεδό του από την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού τον Μάιο του 2020.


Ακόμη και καθώς οι μετοχές στη Wall Street ξεκινούν το νέο τρίμηνο με κέρδη, ο δείκτης χρηματοοικονομικής πίεσης του OFR βρίσκεται κοντά σε υψηλό διετίας, στο 3,1, όπου το μηδέν υποδηλώνει την κανονική λειτουργία της αγοράς.


Αυτό έχει προστεθεί σε έναν αυξανόμενο κατάλογο δεικτών αναφοράς που υποδηλώνουν ότι οι συνθήκες διαπραγμάτευσης στο κρατικό χρέος των ΗΠΑ, τα εταιρικά ομόλογα και τις αγορές χρήματος είναι όλο και πιο τεταμένες.


“Η ταχύτητα με την οποία τα πράγματα σπάνε σε όλο τον κόσμο … είναι προφανώς ένας “μαύρος κύκνος” που μας λέει ότι βρισκόμαστε πλέον ξεκάθαρα στο στάδιο του ατυχήματος στην αγορά”, δήλωσε ο Charlie McElligott, στρατηγικός αναλυτής της Nomura.

bankingnews. gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί