Η δημόσια τηλεοπτική εταιρεία France Télévisions και η γαλλική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού δικτύου RTE θέλουν να ενθαρρύνουν τους Γάλλους να εξοικονομήσουν ενέργεια με έγχρωμα εικονογράμματα στην οθόνη της τηλεόρασης. Στόχος είναι να «εξοικονομήσουμε τουλάχιστον πέντε τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας έως τις 7 το απόγευμα».
Ως εκ τούτου εισάγουν ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ!!! Πως λένε τον καιρό, τώρα θα λένε το ρεύμα!!!
Συγκεκριμένα, οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα πρέπει να εμφανίζουν ένα τρίχρωμο εικονόγραμμα στο κάτω μέρος της οθόνης μεταξύ 8 π.μ. και 12 μ.μ. και μεταξύ 6 μ.μ. και 8 μ.μ. που δείχνει στους θεατές το φορτίο στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτός ο τρίχρωμος κωδικός, που λαμβάνεται από τον ιστότοπο Ecowatt της RTE, διαφημίζεται από την εταιρεία ως «η αναφορά καιρού για την ηλεκτρική ενέργεια».
Στα τρία χρώματα του κώδικα, το πράσινο αντιπροσωπεύει την “κανονική καταπόνηση”, το πορτοκαλί αντιπροσωπεύει “σφιχτή πίεση” και το κόκκινο αντιπροσωπεύει “πολύ σκληρή καταπόνηση”. «Κόκκινο» σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος διακοπής ρεύματος, εάν δεν γίνει κάτι για να μειωθεί άμεσα η εθνική κατανάλωση. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΝ!!!!!!!!
Ίσως δε, αποστέλλεται μήνυμα από το 112!!!
Όπως χαρακτηριστικά μεταδίδεται, ανάλογα με το χρώμα του εικονογράμματος, θα πρέπει να ζητηθεί από τους τηλεθεατές να «αλλάξουν τις πρακτικές τους» – ειδικά αν το εικονόγραμμα είναι κόκκινο. Οι «βασικές περιβαλλοντικές συμπεριφορές» που βρίσκονται στον ιστότοπο Ecowatt περιλαμβάνουν την αναβολή της χρήσης οικιακών συσκευών ή την «μετριοπαθή χρήση συσκευών μαγειρέματος».
Η Delphine Ernotte, Πρόεδρος της France Télévisions και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε στο AFP: «Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε το πλυντήριό σας στις 10 μ.μ. αντί στις 7 μ.μ.».
Μια άλλη πρόταση από τον ιστότοπο Ecowatt είναι η μείωση του φωτισμού στο σπίτι. Όσον αφορά το σβήσιμο της τηλεόρασης (ως ένδειξη εικονογράμματος!), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο , αυτό δεν θα ήταν “απαραίτητο”, επειδή “δεν είναι ενεργοβόρα συσκευή”.
Που οδηγούν όλα αυτά;;; ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ!!!
photo pixabay/scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόκοσμες εικόνες: Κύμα σκόνης από την έρημο “έπνιξε” το Ισραήλ – Καύσωνας χειμωνιάτικα αναμένεται τη Δευτέρα
- Βρετανία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε γυναίκα που πάρκαρε στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες
- Άννα Καραμανλή από Καστοριά: Η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του θρησκευτικού τουρισμού
- Οι διαστημικές πτήσεις μπορούν να αλλάξουν τη θέση του ανθρώπινου εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα μελέτη
- Ο Όρμπαν… ευχαρίστησε τον Ζελένσκι μετά τη δημόσια προσβολή εναντίον του, vid
- Εγκεφαλικά εμφυτεύματα: Η «ευρωπαϊκή απάντηση» στον Μασκ φέρνει εξελίξεις
- Τσέχικο Τεχνικό Πανεπιστήμιο: Αυτή είναι η πρώτη σχολή μηχανικών στον κόσμο που ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αναθεώρηση του Συντάγματος στο “μικροσκόπιο” της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
- “Θέλω απλά να πάρω τη μπάλα” – To ξεκαρδιστικό βίντεο σκύλου με γάτα
- Ζελένσκι: Η αλλαγή διαπραγματευτή από τη Ρωσία έχει ως στόχο την αναβολή οποιωνδήποτε αποφάσεων
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΚΡΕΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΗ









