Το πρόσφατο ράλι του δολαρίου ΗΠΑ δημιουργεί μια «μη βιώσιμη κατάσταση» για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών.
Στο παρελθόν αυτού του είδους η ισχύς του δολαρίου έχει οδηγήσει σε κάποιου είδους χρηματοπιστωτική ή οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον Michael Wilson της Morgan Stanley.
«Αν και είναι δύσκολο να προβλεφθούν τέτοια «γεγονότα», υπάρχουν οι συνθήκες», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Morgan Stanley στις ΗΠΑ, Michael Wilson, αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, στην κρίση του δημόσιου χρέους του 2012 και στο κραχ της τεχνολογίας το 2000.
Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 19% φέτος, ενώ οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν βουτιά 23%.
Στις 3.000 μονάδες ο S&P 500
Ο Wilson βλέπει το «ενδεχόμενο χαμηλό» για τον δείκτη αναφοράς S&P 500 να έρχεται αργότερα φέτος ή στις αρχές του επόμενου στο επίπεδο των 3.000 έως 3.400 μονάδων.
Αυτό σημαίνει πτώση 13%.
Το αυξανόμενο δολάριο πλήττει την αξία των διεθνών πωλήσεων των αμερικανικών εταιρειών, με τη Morgan Stanley να υπολογίζει ότι κάθε μεταβολή του 1% στον δείκτη του δολαρίου έχει αρνητικό αντίκτυπο 0,5% στα κέρδη.
Τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του S&P 500 θα αντιμετωπίσουν περίπου πιέσεις έως 10% από το ισχυρότερο νόμισμα, εκτός από άλλα ζητήματα όπως η αύξηση του κόστους, είπε ο Wilson.
«Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι αυτή η ισχύς του δολαρίου συμβαίνει ακόμη και όταν άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες συσφίγγουν επίσης τη νομισματική πολιτική με έναν ιστορικά επιθετικό ρυθμό», έγραψε ο Wilson.
bankingnews. gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα επιτυχία για την αντιδιεθνιστική συμμαχία των BRICS
- Ελλάδα και Λιβύη τα ξαναλένε! Και η Τουρκία απλά θα «εξαφανιστεί»;
- Η ΕΑΔΕ για την “Ημέρα Ασφαλιστή”: Οι 4 Εγγυήσεις για τον Ασφαλισμένο
- «Στρίψτε δεξιά τώρα»! Αεροπλάνο πλησίασε επικίνδυνα το Air Force One – Aud
- Οι ΗΠΑ στέλνουν μία Ελληνίδα στην Ρωσία για τον διαγωνισμό της Intervision!
- Καιρός σήμερα: Πέφτει η θερμοκρασία – Προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους 8 μποφόρ
- Έλαμψε η Μελάνια Τραμπ με εντυπωσιακό κίτρινο φόρεμα! Γιατί δίχασε το διαδίκτυο, vid
- Στη Βουλή το ν/σ για αγορά της 4ης φρεγάτας FDI
- Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- “Είσαι τόσο όμορφη!” – Ο Ντόναλντ Τραμπ ενθουσιάστηκε με την Κέιτ Μίντλετον, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ

ΕΟΠΥΥ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
