Η κοπέλα βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, επειδή φορούσε «λάθος» την μαντίλα στα μαλλιά της. Οι πολίτες του Ιράν παρά την ακραία βία από το καθεστώς δεν έχουν τρομοκρατηθεί και εξακολουθούν να διαμαρτύρονται στους δρόμους της πρωτεύουσας Τεχεράνης, της περιοχής του Κουρδιστάν αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, μερικές εκ των οποίων θεωρούνται ακραία συντηρητικές.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, από τις συγκρούσεις δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους (υπάρχουν αναφορές για περισσότερους από 50). Σύμφωνα με το BBC, οι δυνάμεις της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει επίθεση στα μέσα ενημέρωσης και τους ακτιβιστές, καθώς από τη Δευτέρα έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 10 δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα γεγονότα ανάμεσά τους και εκείνη που έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου της Αμινί.
Μπλόκο στο ίντερνετ;
Η ομάδα παρακολούθησης του Διαδικτύου NetBlocks δήλωσε ότι το Instagram και το WhatsApp – δύο από τα σημαντικότερα εργαλεία επικοινωνίας που συνήθως επιτρέπει το Ιράν – είχαν περιοριστεί. Το WhatsApp δήλωσε ότι εργάζεται για να κρατήσει τους Ιρανούς χρήστες συνδεδεμένους, αναφέρει το BBC.
ethnos/ pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















