Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων για να αποτραπεί έξοδος πολιτών που θα θελήσουν να αποφύγουν την επιστράτευση, μετά τις αναφορές για αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων απλής μετάβασης εκτός χώρας.
Ερωτηθείς αν η Ρωσία θα κλείσει τα σύνορά της για αυτούς που υπόκεινται σε επιστράτευση, ο Πεσκόφ απάντησε: “Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση (…) Υπάρχουν διατάξεις γι’αυτό στους ισχύοντες νόμους”.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης ότι η ρωσική κυβέρνηση θα καθορίσει σύντομα σε ποιους πολίτες θα επιτρέπεται να ζητήσουν αναβολή κατά την μερική επιστράτευση.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία θα επιστρατεύσει περίπου 300.000 άνδρες για την σύγκρουση στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι μόνον αυτοί που είχαν υπηρετήσει προηγουμένως στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι δυνατό να κληθούν, ενώ οι φοιτητές θα εξαιρεθούν.
Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν θα στείλει κληρωτούς –νεαρούς άνδρες που υπηρετούν υποχρεωτική 12μηνη θητεία στις ένοπλες δυνάμεις– στην Ουκρανία.
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πούτιν και Μόντι συζήτησαν για την Ουκρανία
- Ψηφιακή πλατφόρμα για τις… φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης
- Σπάνια πλάνα με τον Πούτιν να χειρίζεται πιστόλι, video
- Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον υπουργό Άμυνας της Κροατίας
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει την αξία του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 40% έως το 2040»
- «Μέλος του ISIS» δήλωνε ο 32χρονος αλλοδαπός που επιτέθηκε σε γυναίκες και συνδέεται με εμπρησμούς
- Ισραήλ κατά Ε.Ε.: Αν βάλετε κυρώσεις θα «απαντήσουμε κατάλληλα»
- Τα… αγγλικά του Ερντογάν μπροστά σε Νιγηριανό που παίζει με τη φανέλα της Τουρκίας, video
- Ρώσοι γιατροί μετακίνησαν με τα χέρια τους ΙΧ που εμπόδιζε ασθενοφόρο, video
- Οκτώ νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 2 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα