Χρόνια άλλων εποχών θα θυμίζει ο φετινός χειμώνας, καθώς λόγω των δυτικών κυρώσεων στην Ρωσία! Η Ελλάδα, ακολουθώντας υπέρ το δέον την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να «παγώσει» και οι πολίτες θα κυκλοφορούν στα σπίτια τους με κουβέρτες και βαριά πουλόβερ, όντες σε απόγνωση από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσόξυλων.
Ως εκ τούτου, εκατομμύρια πολίτες στη Ελλάδα, προσπαθούν να βρουν τον φθηνότερο τρόπο για να θερμανθούν τον ερχόμενο χειμώνα
Η κυβέρνηση, αδυνατώντας να καλύψει τις τεράστιες αυξήσεις σε ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα, εκτελεί στην πράξη το σχέδιο της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων να καταστήσει τον κόσμο εξαρτημένο στα επιδόματα.
Πέραν τούτου, καλεί φέτος τους πολίτες να καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης και όχι φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα, προσφέροντας μάλιστα και κίνητρα, τα οποία στην πράξη είναι ανέφικτο να υλοποιηθούν από τους πολίτες. Ωστόσο, λέγοντας στους πολίτες να επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης, διαμηνύει ότι δεν μπορεί να επιδοτήσει την αλλαγή στους λέβητες, για να διευκολυνθούν όσοι έχουν φυσικό αέριο, με το κόστος της μετατροπής να είναι δυσβάσταχτο εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων.
Αποτέλεσμα, οι καταναλωτές να έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο, μη γνωρίζοντας πώς θα θερμανθούν τον ερχόμενο χειμώνα.
«Όταν η τιμή του φυσικού αερίου είναι αυξημένη κατά 10 φορές, είναι σαν η τιμή της βενζίνης να έχει ανέλθει στα 10 ευρώ το λίτρο». Με αυτή τη χαρακτηριστική δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει δώσει το στίγμα για την ακρίβεια στο φυσικό αέριο.
Στα ύψη τα καυσόξυλα
Σε διατίμηση του κόστους των καυσόξυλων προχωρά η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στις υπέρογκες αυξήσεις που έχουν εμφανιστεί στην αγορά, καθώς χιλιάδες καταναλωτές έχουν σπεύσει να προμηθευτούν ξύλα για τον ερχόμενο, δύσκολο χειμώνα, εκτοξεύοντας τη ζήτηση και τις τιμές.
Το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι προβλέπει ρύθμιση, η οποία δεν θα επιτρέπει να αυξάνεται η σημερινή λιανική τιμή πάνω από ένα όριο συγκριτικά με την περσινή τιμή.
Ειδικότερα, ο μηχανισμός της διατίμησης αναμένεται να βασίζεται σε ένα ποσοστό το οποίο θα λειτουργεί ως «κόφτης» στις υπέρογκες αυξήσεις συγκριτικά με τις περσινές τιμές.
Αυτό σημαίνει πως η αύξηση φέτος στη λιανική τιμή των καυσόξυλων δεν μπορεί να είναι 51% και πάνω αυξημένη συγκριτικά με πέρσι.
Εφόσον η διατίμηση μπει στο 50%, αυτό θα μεταφραστεί στην πράξη ως εξής:
- Εστω πως πέρσι ο τόνος κόστιζε 100 ευρώ
- Φέτος δεν μπορεί να κοστίζει πάνω από 150 ευρώ (αύξηση έως 50%).
Ακόμα και με αυτή την παρέμβαση, όσοι επιλέξουν φέτος να αγοράσουν καυσόξυλα θα κληθούν να πληρώσουν μια τεράστια αύξηση, βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Ζαχαράκη: Νέες καταθέσεις για ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο πρώτο δίμηνο του 2026
- Τι φέρνει το 2026 για φόρους, μισθούς, επιδόματα και συντάξεις
- Σε ποιόν πρώην πρόεδρο εστιάζουν τα δημοσιευμένα έγγραφα της υπόθεσης Έπσταϊν;
- Αμερικανικά αντίποινα στη Συρία – Σφοδροί βομβαρδισμοί
- Σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ένας 17χρονος από την Μπουρκίνα Φάσο είναι ο δημιουργός του βίντεο για το “πραξικόπημα” στο Παρίσι
- Ποιόν άνθρωπο στέλνει στις ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις ο Πούτιν – Κρίσιμες ώρες για τον πόλεμο
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Δεκεμβρίου
- Αυτή η ευχή που δίνουν οι Έλληνες εντυπωσίασε Αμερικανίδα tiktoker! vid
- Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν καταλάθος κυκλοφοριακό χάος στη Νορβηγία(vid)









