Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είπε: “Έχουμε δηλώσει πολλές φορές πως είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιλυθεί το θέμα των πολιτών των ΗΠΑ που καταδικάστηκαν στη Ρωσία και Ρώσων πολιτών στις ΗΠΑ”.
Η Ρωσία έχει αφήσει να εννοηθεί πως είναι ανοικτή σε μια ανταλλαγή κρατουμένων η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον Αμερικανό πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν, την μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ και τον Βίκτορ Μπουτ, έναν Ρώσο έμπορο όπλων που έχει φυλακιστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Γκράινερ εκτίει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για κατοχή και διακίνηση κάνναβης, ενώ ο Γουίλαν έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 16 ετών για κατασκοπία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, με τις οικογένειες των Γουίλαν και Γκράινερ στον Λευκό Οίκο, με την εκπρόσωπο Καρίν Ζαν-Πιερ να δηλώνει πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να “εργαστεί μέσω όλων των διαθέσιμων οδών προκειμένου να φέρει την Μπρίτνεϊ και τον Πολ πίσω στην πατρίδα με ασφάλεια”.
Το Κρεμλίνο φέρεται να έχει πει κατ΄επανάληψη πως αυτό που αποκαλεί “διπλωματία των μεγαφώνων” από την Ουάσινγκτον δεν θα βοηθήσει τις προσπάθειες να οργανωθεί μια ανταλλαγή κρατουμένων, κάνοντας έκκληση αντ΄αυτού για κλειστές συνομιλίες.
protothema, scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μάρτης… “γδάρτης” – Επιδεινώνεται ο καιρός με βροχές και χιόνια στα ορεινά
- Πυρκαγιά σε ρωσικό λιμάνι κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία μετά από επιδρομή drones
- Ο Μιχάλης Ζαμπίδης συνάντησε την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και σήκωσαν τις γροθιές τους – ΦΩΤΟ
- Φατίχ Μπιρόλ: «Καμιά χώρα» δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τις συνέπειες της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης
- Πάνω από τα 100 δολάρια το πετρέλαιο όσο ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή μαίνεται ακόμα
- Κίνδυνος για την χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΔΟΕ
- Σήμερα ξεκινά στη Λάρισα η δίκη για τα Τέμπη
- Σαν σήμερα 23 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Αεροσκάφος συγκρούστηκε με όχημα σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης – Vid
- Πλησιάζει η λήξη του τελεσιγράφου που έδωσε ο Τραμπ στο Ιράν









