Ο ίδιος δέχθηκε την ακόλουθη ερώτηση η οποία αφορούσε τη στάση της Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, με αναφορά στις σχετικές επιστολές που έχει αποστείλει η Ελλάδα στη Συμμαχία:
«Σχετικά με την Τουρκία, λάβατε επιστολές από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας με τις οποίες προειδοποιεί το ΝΑΤΟ για πιθανό δεύτερο πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος, κατηγορώντας ακολούθως την Τουρκία για επιθετική δράση η οποία είναι ενοχλητική για την ενότητα της Συμμαχίας. Τίθεται επίσης, το ζήτημα της εισδοχής της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Βλέπετε την Τουρκία ως ένα προβληματικό ”παιδί” που παρεμποδίζει την ενότητα του ΝΑΤΟ;».
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ απάντησε:
«Και οι δύο, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ. Έχουν υπάρξει μέλη αυτής της Συμμαχίας για πολλά χρόνια, για πολλές δεκαετίες και συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια με διαφορετικούς τρόπους, κάτι το οποίο εκτιμούμε. Υπάρχουν κάποιες διαφορές, κάποιες διαφωνίες, και φυσικά το μήνυμά μας είναι ότι αυτές οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα.
Είναι σημαντικό να αποφευχθούν οποιαδήποτε στρατιωτικά περιστατικά ή ατυχήματα, για παράδειγμα στο Αιγαίο. Γι’ αυτό το ΝΑΤΟ έχει εγκαθιδρύσει έναν μηχανισμό αποσυμπίεσης, όπου η Τουρκία και η Ελλάδα συμμετέχουν για να αποτραπεί και να μειωθεί ο κίνδυνος περιστατικών ή ατυχημάτων, όπως είδαμε προηγουμένως τη δεκαετία του 1990, μια παρόμοια κατάσταση που οδήγησε σε πολύ σοβαρά περιστατικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Για την Τουρκία επιπλέον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος έχει υποφέρει περισσότερο από τρομοκρατικές επιθέσεις και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τις εκφραζόμενες ανησυχίες σχετικά με αυτές τις απειλές».
(ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κέλλας: Η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για τη στήριξη των παραγωγών
- Κάλεσμα Μαδούρο στις ΗΠΑ για την ειρήνη
- Νέα κυβερνητική παρέμβαση για τα παιδιά και τα social media προανήγγειλε ο πρωθυπουργός
- Απίστευτη τάση στο tiktok: Γιατί βάζουν πατάτες στις κάλτσες πριν τον ύπνο; vid
- Ρομπότ με… αραβική αμφίεση έχετε ξαναδεί; ΒΙΝΤΕΟ
- Μ.Χαρακόπουλος σε μαθητές στη Βουλή: Η τεχνολογία απειλεί να αποξενώσει τον άνθρωπο
- Μητσοτάκης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους μπορεί να μειώσει την πιθανότητα του ρουσφετιού
- Πώληση όπλων ΗΠΑ σε Ταϊβάν: Η Κίνα εξέφρασε τη «μεγάλη της δυσαρέσκεια»
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψηφίζει για την ανανέωση των κυρώσεων στην Υεμένη
- Aπίστευτο περιστατικό με τον Ρονάλντο σε αγώνα με την Ιρλανδία – Τον απέβαλαν! vid









