Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), τον Ιούλιο του 2022, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 10,4%. Η πτώση του όγκου των πωλήσεων συνεχίστηκε και τον έβδομο μήνα της φετινής χρονιάς δημιουργώντας πολλές αναταράξεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι το αρνητικό πρόσημο καταγράφεται παρά την ήδη χαμηλή βάση σύγκρισης που προκαλείται από τη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών.
Και οι τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ είχαν χειρότερη απόδοση από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Στη Γερμανία την μεγαλύτερη αγορά της ΕΕ η πτώση ήταν 12,9%, στην Ισπανία η μείωση του όγκου των πωλήσεων ήταν 12,5%. Αυτές οι δυο σημαντικές αγορές είχαν την μεγαλύτερη πτώση.
Θετικό μήνυμα από την αγορά των αυτοκινήτων υπήρξε τον Αύγουστο, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά νέων αυτοκινήτων επέστρεψε τελικά σε ανάπτυξη (+4,4%), δίνοντας τέλος σε δεκατρείς μήνες διαδοχικής πτώσης.
Ωστόσο – με καταγεγραμμένες πωλήσεις που έφτασαν τις 650.305 μονάδες – αυτό το αποτέλεσμα παραμένει πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Όλες οι βασικές αγορές της ΕΕ συνέβαλαν θετικά στην ανάπτυξη της αγοράς τον Αύγουστο, με σημαντικά κέρδη: Ιταλία (+9,9%), Ισπανία (+9,1%), Γαλλία (+3,8%) και Γερμανία (+3%).
Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, ο συνολικός όγκος των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων συρρικνώθηκε κατά 11,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Πουλήθηκαν σχεδόν 6 εκατ. νέα επιβατικά αυτοκίνητα. Παρά την πρόσφατη βελτίωση, οι προηγούμενες μειώσεις επιβαρύνουν αρνητικά τη σωρευτική απόδοση. Ως αποτέλεσμα, οι τέσσερις βασικές αγορές έχουν αντιμετωπίσει απώλειες μέχρι στιγμής φέτος: Ιταλία (-18,4%), Γαλλία (-13,8%), Γερμανία (-9,8%) και Ισπανία (-9,4%).
Η European Automobile Manufacturers Association (ACEA) αντιπροσωπεύει τους 16 μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων με έδρα την Ευρώπη: BMW Group, DAF Trucks, Daimler Truck, Ferrari, Ford Ευρώπης, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Iveco Group , Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz, Renault Group, Stellantis, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars και Volvo Group.
(ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- O No1 απλός κανόνας που θα κρατήσει το σπίτι σας τακτοποιημένο μετά τις γιορτές – Γιατί λειτουργεί
- Πού θα βρεθούν για τα Θεοφάνεια οι πολιτικοί
- Υπόθεση Βενεζουέλας: Δήλωση της Ελλάδας όπως εκφωνήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη
- Γ. Παπανδρέου: Αυτονόητη η καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ
- Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη – Η ανακοίνωση της οικογένειας
- «Αυτό είναι το ημισφαίριό ΜΑΣ» – Οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν την θέση τους (ΦΩΤΟ)
- Υπερπανσέληνος Ιανουαρίου 2026: Οι εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι του Λύκου» στην Ελλάδα
- Πάτρα: Εννέα οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 31χρονου
- Παρέμβαση Ερντογάν για Βενεζουέλα! Τι είπε στον Τραμπ – Φοβάται κάτι ο Τούρκος πρόεδρος;
- Ο γιος του Μαδούρο δήλωσε: «Η πατρίδα είναι σε καλά χέρια, μπαμπά»









