υπογράμμισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης.
«Τον Οκτώβριο θα παρουσιάσουμε νέες ιδέες για την οικονομική μας διακυβέρνηση» ανέφερε, επισημαίνοντας ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στην πορεία μείωσης του χρέους τους.
Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη λογοδοσία για την υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί, σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.
«Θα πρέπει να υπάρχουν απλούστεροι κανόνες που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι» εξήγησε.
«Χρειαζόμαστε ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, ένα εργατικό δυναμικό με τις κατάλληλες δεξιότητες και πρόσβαση στις πρώτες ύλες που χρειάζεται η βιομηχανία μας», τόνισε.
Επιπροσθέτως, έκανε λόγο για πακέτο βοήθειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Θα περιλαμβάνει μια πρόταση για ένα ενιαίο σύνολο φορολογικών κανόνων για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρώπη – το ονομάζουμε BEFIT», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να άρουμε τα εμπόδια που εξακολουθούν να κρατούν πίσω τις μικρές εταιρείες μας».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: Το 2026 να είναι η χρονιά των θετικών ανατροπών
- Το μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό zipline στον κόσμο! Δείτε βίντεο
- Νέα ψηφιακή εποχή – Η ανάρτηση Παπαστεργίου για το 2025 και το 2026 που αφορά τους πάντες
- Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες
- Γαλλίδα υπουργός: Λάθος μήνυμα στέλνει ο τρόπος πολιτογράφησης του Τζορτζ Κλούνεϊ
- Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον πρόεδρο της Κίνας
- Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης
- Αποκαταστάθηκανοι καθυστερήσεις πληρωμών των ιατρών στο σύστημα ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων
- Το μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026
- Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού στρατού ζητά να συνεχιστεί η δημιουργία «ζωνών ασφαλείας» στο μέτωπο









