Το πρώτο του διάγγελμα στον Βρετανικό λαό απηύθυνε ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος. Αρχικά δήλωσε ότι έχει «αισθήματα βαθιάς θλίψης» και απέτισε φόρο τιμής στην «αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση, την κατανόηση και το παράδειγμα» της βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο διεθνιστής είπε: «Σε όλη της τη ζωή, η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα – η αγαπημένη μου μητέρα – ήταν έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου και της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που μπορεί να οφείλει μια οικογένεια στην μητέρα της».
Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο (10/9), στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στενά του Ορμούζ: Ιρανός αξιωματούχος ανέφερε σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης πως έχουν τα πράγματα
- Μέση Ανατολή: “Είμαστε στα πρόθυρα ενός ευρύτερου πολέμου”, προειδοποιεί ο επικεφαλής του ΟΗΕ
- Κακοκαιρία: Σοβαρές ζημιές και απεγκλωβισμοί από οχήματα στον Δήμο Διονύσου
- Μέση Ανατολή: Ο Πούτιν και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος μπιν Σαλμάν συζήτησαν για την κρίση στην περιοχή
- Η Μόσχα ζητά κατάπαυση του πυρός για να απομακρύνει τους Ρώσους εργαζομένους από πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν
- Ουκρανία: Τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ για να τον… στείλουν στο μέτωπο, vid
- Ο Μακρόν απαντά στις δηλώσεις Τραμπ για τη σύζυγό του: «Άκομψες και χαμηλού επιπέδου»
- Όρμπαν σε ηγετίσκους της Ε.Ε.: «Αφήστε τον Πούτιν, μόνη μας ελπίδα είναι η ρωσική ενέργεια»
- Ηρωίδα υπάλληλος καταστήματος αφόπλισε με επιτυχία ληστή, vid
- Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα









