με εκείνες των φυτικών ελαίων να πέφτουν ακόμη και κάτω από το επίπεδο που ήταν τον Αύγουστο του 2021, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO).
Ο δείκτης του FAO για τα τρόφιμα, που παρακολουθεί τη μηνιαία διακύμανση των διεθνών τιμών ενός καλαθιού βασικών ειδών διατροφής, μειώνεται συνεχώς από το ιστορικό υψηλό στο οποίο είχε φθάσει τον Μάρτιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τον Αύγουστο σημείωσε νέα, πιο ελαφρά πτώση, κατά 1,9% σε έναν μήνα.
Ο δείκτης του FAO για τα φυτικά έλαια μειώθηκε κατά 3,3% τον Αύγουστο, “φθάνοντας σε ένα ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο εκείνου του Αυγούστου του 2021”. Οι τιμές του ηλιέλαιου, του φοινικέλαιου και του κραμβέλαιου υποχώρησαν και μόνο εκείνη του σογιέλαιου “αυξάνεται κάπως, λόγω των ανησυχιών για τον αντίκτυπο των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών στην παραγωγή των Ηνωμένων Πολιτειών”, υπογραμμίζει ο οργανισμός.
Ο δείκτης του FAO για τα δημητριακά μειώθηκε από την πλευρά του κατά 1,4% σε έναν μήνα, υπό την επίδραση μιας “μείωσης κατά 5,1% των διεθνών τιμών του σιταριού, που αντικατοπτρίζει τη βελτίωση των προοπτικών παραγωγής στη Βόρεια Αμερική και στη Ρωσία καθώς και την επανάληψη των εξαγωγών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας στην Ουκρανία”.
(ΦΩΤΟ:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νετανιάχου: «Είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στη μάχη ανά πάσα στιγμή, εφόσον κριθεί απαραίτητο»
- Η Ουγγαρία θα αγοράσει έως και 10 μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες από τις ΗΠΑ
- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει” μετά την εκεχειρία με το Ιράν, εκτιμά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών
- Πήγε για ψάρεμα πρώτη φορά – Τι “έπιασε”;; (ΒΙΝΤΕΟ)
- Δυναμικές κινητοποιήσεις για 2η μέρα στην Ιρλανδία για τις υψηλές τιμές των καυσίμων, Vid
- Έγκριση και ένταξη 230 βιβλίων στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων και στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Διδακτικών Βιβλίων
- Στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου τα διαγωνίσματα Προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων
- Τραμπ: Κεκλεισμένων των θυρών οι συνομιλίες με το Ιράν
- Ελεύθεροι με όρους εφοριακός και συνταξιούχος που κατηγορούνται ότι ενημέρωναν καταστηματάρχες για ελέγχους
- Η συμφωνία με το Ιράν δεν περιλαμβάνει τον Λίβανο, σύμφωνα με τον Τραμπ








