Μέσω του Δνείπερου ποταμού, περίπου 60 Ουκρανοί κομάντος, με βάρκες, επιχείρησαν να εισέλθουν σε έδαφος που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις, εντός της δικαιοδοσίας του πυρηνικού σταθμού της περιοχής.
Ακολούθησε αιματοχυσία. Μία χούφτα μόνο Ουκρανών επιβίωσαν και κρατούνται πλέον αιχμάλωτοι από τους Ρώσους.
Οι υπόλοιποι (δεκάδες στο σύνολο) πέθαναν για τα καπρίτσια του Ζελένσκι.
Για να πετύχει ολική εκκαθάριση, η ρωσική αεροπορία έδωσε σήμα να σηκωθούν δύο ζευγάρια επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 όπου θέρισαν τους Ουκρανούς κομάντος.
Τι ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ:
«Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε μια μεγάλη πρόκληση για να διακόψει την άφιξη μιας ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζιε.
Στις 06:20 στην ακτή της Kakhovka, τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζιε, δύο ομάδες δολιοφθοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με συνολικό αριθμό έως και 60 ατόμων κινούμενοι σε επτά ταχύπλοα σκάφη πραγματοποίησαν απόβαση.
Οι ομάδες δολιοφθοράς ανακαλύφθηκαν και αποκλείστηκαν στην περιοχή απόβασης από τις μονάδες της Εθνικής Φρουράς που φρουρούν το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye.
Λήφθηκαν μέτρα για την καταστροφή του εχθρού, μεταξύ άλλων με τη χρήση Αεροπορίας.
Επιπλέον, από τις 8.00 ώρα Μόσχας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν το σημείο συνάντησης της αποστολής του ΔΟΑΕ στην περιοχή του οικισμού Vasilyevka και του NPP Zaporozhye. Τέσσερις οβίδες εξερράγησαν σε απόσταση 400 μέτρων από την πρώτη μονάδα ισχύος.
Η πρόκληση του καθεστώτος του Κιέβου αποσκοπεί στη διακοπή της άφιξης της ομάδας εργασίας του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια».
2η απόπειρα
Συνεχίζει η ανακοίνωση των Ρώσων:
«Περίπου στις 7:00 π.μ., μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων απέτρεψαν άλλη μια απόπειρα απόβασης για την κατάληψη πυρηνικού σταθμού. Λίγα χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζιε έγινε προσπάθεια απόβασης Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με δύο φορτηγίδες που έφευγαν από τη Νικόπολη».
(scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ
- “Ελ. Βενιζέλος”: Τι ισχύει με το νέο σύστημα εισόδου/εξόδου που αφορά τον έλεγχο όλων των υπηκόων τρίτων χωρών









