«ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΣ» ο Μητσοτάκης μετά την παρέμβαση Καραμανλή – ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ οι εξελίξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Έπεται και παρέμβαση Σαμαρά! Παρείσακτος εντός ΝΔ ο πρωθυπουργός των εμβολίων...

Ο Κώστας Καραμανλής μπήκε σε μετωπική σύγκρουση με το Μαξίμου, καθώς οι λέξεις και οι φράσεις που χρησιμοποίησε ήταν ιδιαίτερα βαριές και δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας.

Ειδικά η μαντινάδα «ΚΑΡΦΙ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πρώτο θέμα σήμερα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης:

« Άλλο το να ΄σαι αετός

και άλλο να τον κάνεις.

Άλλο το να θωρείς κορφές

και  άλλο να τις φτάνεις».

Νωρίτερα είχε δηλώσει για τις υποκλοπές, μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στα Ανώγεια της Κρήτης.

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!. Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο».

Το «παρών» στην εκδήλωση για τον πατέρα της έδωσε και η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται σε κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταχειροκροτώντας τον Κ. Καραμανλή.

«Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών» κατέληξε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Η τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και πολλές συζητήσεις, καθώς έθεσε εαυτόν απέναντι από την επίσημη γραμμή Μητσοτάκη πως δεν μπορούν να δοθούν δημόσιες εξηγήσεις καθώς υπάρχει το απόρρητο της ΕΥΠ.

Η παρέμβαση Καραμανλή δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Είχαν προηγηθεί και στελέχη της «Καραμανλικής ΝΔ» όπως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης κ.α., οι οποίοι πήραν ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ αποστάσεις από την γραμμή της κυβερνητικής παράταξης, ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το γεγονός πως πρέπει να ριχτεί άπλετο φως υιοθετούν και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον επίσης πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά! Μάλιστα  πολλοί περιμένουν και δική του παρέμβαση!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου δεν απάντησε στον Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι «από την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής».

«Για αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών» τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Εντούτοις, η κυβέρνηση πια δεν πείθει! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενώνει πια την ΝΔ, καθώς τα 2/3 της παράταξης τον θεωρούν πια παρείσακτο και παρωχημένο! Το γεγονός πως δεν βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη στην εκδήλωσε για ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης λέει πολλά! Αντίθετα προσεκλήθη εκεί ο Κώστας Καραμανλής. Οι εξελίξεις μοιάζουν αναπόφευκτες!!!

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί