Επιστήμονες στο Κέμπριτζ δημιούργησαν συνθετικά έμβρυα ποντικιού σε εργαστήριο, χωρίς να χρησιμοποιήσουν ωάρια ή σπέρμα, τα οποία δείχνουν σημάδια εγκεφάλου και καρδιάς που χτυπά.
Τα έμβρυα ποντικιού, που αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, διήρκεσαν μόνο οκτώ ημέρες.
Αλλά η ερευνητική ομάδα λέει ότι θα μπορούσε να βελτιώσει την κατανόηση των πρώτων σταδίων ανάπτυξης οργάνων – και γιατί ορισμένες εγκυμοσύνες αποτυγχάνουν.
Σύμφωνα με το BBC, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, ενώ η τεχνική είναι πολλά υποσχόμενη, υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) είναι οι τελευταίοι που δημοσιεύουν τα αποτελέσματά τους στο περιοδικό Nature.
Ερευνητές από το Ισραήλ δημοσίευσαν επίσης παρόμοια ευρήματα στις αρχές Αυγούστου, όπως είχατε ενημερωθεί από το ΕΛ.
A research team has created “synthetic” mouse embryos that went on to develop a brain, a nerve cord and beating heart tissue in the lab without the need for a fertilised egg or uterus for it to grow in https://t.co/cfCllHAIqO
— Sky News (@SkyNews) August 25, 2022
Η ομάδα του Κέιμπριτζ μελετά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης την τελευταία δεκαετία, αλλά πολλά από αυτά είναι κρυμμένα στη μήτρα.
Μιμούμενοι φυσικές διεργασίες σε ένα εργαστήριο, βρήκαν έναν τρόπο να αλληλεπιδράσουν και να αναπτυχθούν σε δομές που μοιάζουν με έμβρυα, τρεις τύπους βλαστοκυττάρων από ποντίκια.
Τα συνθετικά έμβρυα ποντικιού διήρκεσαν μόνο οκτώ ημέρες, λόγω ελαττωμάτων, αλλά έφτασαν στο σημείο όπου άρχισε να αναπτύσσεται ένας εγκέφαλος.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να εργαστούν για να διατηρήσουν την ανάπτυξη των συνθετικών εμβρύων για μία ή δύο ημέρες περισσότερο, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει χωρίς τη δημιουργία συνθετικού πλακούντα.
Τελικά, η φιλοδοξία τους είναι να αναπτύξουν παρόμοια έμβρυα από ανθρώπινα βλαστοκύτταρα – αλλά αυτό είναι ακόμα πολύ μακριά, και ηθικά πολύ πιο περίπλοκο.
Προς το παρόν, η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου επιτρέπει τη μελέτη ανθρώπινων εμβρύων στο εργαστήριο μόνο μέχρι τη δέκατη τέταρτη ημέρα ανάπτυξης, αλλά δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με τα συνθετικά έμβρυα.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στις 25/9 στον Λευκό Οίκο – «Θα συζητήσουμε και για τα F-35»
- Μενίδι: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης
- Για γέλια! Και η Πολωνία λέει για παραβίαση ρωσικών μαχητικών! Ενεργοποίηση του άρθρου 4 θέλει η Εσθονία
- ΗΠΑ και Κίνα! Σημαντικές ανακοινώσεις Τραμπ
- Eurovision και Ισραήλ: Κάθε πολιτιστικό μποϊκοτάζ είναι “ανόητο και μάταιο”, σύμφωνα με την Αυστρία
- Αναρτήθηκε ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα για το Μέτρο 23 – Από Δευτέρα και για λίγες ημέρες οι ενστάσεις
- Το Ιράν θεωρεί “παράνομο” το πράσινο φως για την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος του
- Φάμελλος: Έχουμε ευθύνη να φέρνουμε λύσεις, όχι μόνο να αναδεικνύουμε τα ελλείμματα
- Greek Basketball League: Στις 12 Οκτωβρίου το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν 2025-26
- Η ρωσική «Αρκούδα» «βρυχάται» γεωπολιτικά στην αμερικανική ήπειρο – Ραγδαία εξέλιξη
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΕΝΙΔΙ


ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ
