Έντονες διαμαρτυρίες και ανησυχία προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ που κάνει περικοπες στην αποζημίωση των αναλώσιμων υλικών που έχουν ανάγκη οι πάσχοντες από τον διαβήτη τύπου 1 και αφορούν στη μέτρηση σακχάρου αλλά και τη χορήγηση ινσουλίνης (αντλίες).
Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ σε ότι αφορά τους αισθητήρες για τις τελευταίας τεχνολογίας αντλίες ινσουλίνης προβλέπεται μείωση που φτάνει περίπου τα 130€ μηνιαίως, αφού η αποζημίωση από 45€ ανά αισθητήρα πέφτει στα 20€. Για να λειτουργήσει μια σύγχρονη αντλία, ο ασθενής χρειάζεται 5 αισθητήρες μηνιαίως.
Οι ασθενείς και οι γονείς παιδιών με διαβήτη που είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), υποστηρίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ με την τακτική αυτή εξομοιώνει την αποζημίωση των αισθητήρων με το κόστος των ταινιών μέτρησης σακχάρου «κόβοντας» την πρόσβαση στα νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και υποχρεώνοντας τους ασθενείς στη χρήση παλαιού τύπου αναλωσίμων για τα οποία έχουν μηδενική συμμετοχή.
Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), μια σύγχρονη αντλία ινσουλίνης στοιχίζει περίπου 7.000€, με τον ΕΟΠΥΥ να καλύπτει μόλις τα 500€, ενώ για τον αισθητήρα γλυκόζης που στοιχίζει 50€ πλέον καλύπτει μόλις τα 20€.
Ήδη φαρμακευτική εταιρεία ζήτησε να αποσυρθούν προϊόντα της από το μητρώο των αποζημιούμενων προϊόντων για τον διαβήτη λόγω χαμηλής τιμής.
Οι πάσχοντες από διαβήτη προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 13:00 έξω από το υπουργείο Υγείας,
Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανακοίνωσε ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει προς τον υπουργό Υγείας αίτημα για την επανεξέταση της απόφασης
Ήδη ερώτηση κατέθεσε και το ΚΚΕ
unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν συμβαίνει μόνο όταν βρέχει στην Ελλάδα: Έπεσαν νερά στο άγαλμα του Ραμσή Β’ στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο, vid
- Αλιγάτορας “μπούκαρε” σε κατάστημα στη Φλόριντα: Καρέ -καρέ η απομάκρυνσή του σε βίντεο
- Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Το chatbot Grok του Elon Musk μπαίνει σε 5.000 σχολεία στο Ελ Σαλβαδόρ
- “Βρικόλακες” σε βαθιά νερά: Μελέτη αποκαλύπτει την αρχαία σύνδεση μεταξύ χταποδιών και καλαμαριών
- Ν. Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας
- Σάντα Κρουζ ντελ Ισλότε – Γνωρίστε το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόσμο με τους 1.200 κατοίκους, vid
- O τελευταίος αγώνας του John Cena στα ρινγκ – Το βίντεο-αφιέρωμα και η συγκίνηση, vid
- Το θαυματουργό λεμόνι ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου!
- Με το ίδιο νόμισμα; Υπάρχει πρόθεση να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση;
- Εκτέλεσαν παιδόφιλο δολοφόνο στον δρόμο λίγες ώρες αφότου αποφυλακίστηκε, vid









