Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, 470 πυροσβέστες και 175 οχήματα, κυρίως τρία αεροσκάφη και ελικόπτερα, έχουν αναπτυχθεί για να κατασβέσουν αυτές τις πυρκαγιές στην περιφέρεια Ριαζάν, περίπου 250 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας.
Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Greenpeace, που έχει παρουσία στο σημείο, οι πυρκαγιές επηρέασαν μια ζώνη άνω των 33.000 στρεμμάτων. Από την πλευρά του, ο προσωρινός κυβερνήτης της περιοχής Πάβελ Μάλκοφ έγραψε στην εφαρμογή Telegram χθες βράδυ πως τουλάχιστον 8.000 στρέμματα έχουν καεί.
Σήμερα το πρωί, δήλωσε πως τρεις πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε μια έκταση 1.810 στρεμμάτων, κυρίως στο φυσικό καταφύγιο Οκά και το εθνικό πάρκο Μεστσιόρσκι, τεράστιες ελώδεις ζώνες.
“Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η πυρκαγιά να οφείλεται σε ανθρώπινη ενέργεια. Και η επίμονη ζέστη και η ξηρασία δημιουργούν συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς”, ανέφερε χθες, Τετάρτη, η Greenpeace. Σε αυτά προστίθενται οι ισχυροί άνεμοι.
Η ΜΚΟ διευκρινίζει πως αυτές οι δασικές πυρκαγιές πλήττουν μια ζώνη η οποία είχε ήδη πληγεί το 2010 από μεγάλες πυρκαγιές ο πυκνός καπνός των οποίων είχε καλύψει για μέρες τον ουρανό της Μόσχας, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
Η Ρωσία, που υφίσταται ιδιαίτερα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, επλήγη τα τελευταία χρόνια από σοβαρές δασικές πυρκαγιές, ιδιαίτερα στη Σιβηρία και στην Άπω Ανατολή, τεράστιες ζώνες που είναι δύσκολα προσβάσιμες.
(ΑΠΕΜΠΕ – scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνεχίζονται οι προσπάθειες μεσολάβησης μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν, σύμφωνα με πακιστανικές πηγές
- Κυρανάκης για θανατηφόρα τροχαία: «Μία τόσο μεγάλη μείωση, δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της χώρας»
- Το Ισραήλ βομβάρδισε γέφυρες και σιδηροδρόμους στο Ιράν, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαβιβάστηκε στη Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας των βουλευτών Τ. Χατζηβασιλείου και Χ. Αθανασίου
- ΕΦΕΤ: Χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για τα κρέατα και αυγά την περίοδο των γιορτών
- Το Ιράν απειλεί να βυθίσει όλη την περιοχή στο σκοτάδι αν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου
- ΥΠΕΝ: Συσκέψεις για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και την ηλεκτροδότηση ενόψει Πάσχα
- Απίστευτο! Γυναίκα στην Ουκρανία άρχισε να ανοίγει… πυρ μπροστά στον κόσμο, vid
- Επίθεση στο ισραηλινό προξενείο της Κων/πολης: Πρώτη αντίδραση από Ισραήλ
- Αυξήθηκαν αμέσως οι τιμές του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στη νήσο Χαργκ









