Σοκαριστικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW), Herbert Reul (CDU), χαρακτηρίζοντας, όπως συνέβαινε και με τα εμβόλια, εξτρεμιστές, όσους τώρα διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NTV, ο Reul ανησυχεί ότι ζητήματα όπως ο ρωσικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας, η ενεργειακή κρίση και οι αυξανόμενες τιμές θα δώσουν στους πιστούς των λεγόμενων θεωριών συνωμοσίας νέο καύσιμο. «Δεν πρόκειται πια για διαδηλωτές, πρόκειται σχεδόν για κάτι σαν νέους εχθρούς του κράτους που εδραιώνονται», είπε ο πολιτικός του CDU στην εκπομπή «Frühstart» του ntv.
«Ανησυχώ ότι εάν τα πράγματα γίνουν πραγματικά απτά – ενεργειακή κρίση, τιμές, κρύα σαλόνια, καύσιμα ακριβαίνουν όλο και περισσότερο – ότι το έδαφος για τέτοιες αφηγήσεις, για τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας, θα αυξηθεί», λέει ο Reul.
Προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο κράτος και να σκάψει το νερό για τους εξτρεμιστές, όπως ονομάζει τους διαδηλωτές ο Reul συμβουλεύει για δήθεν ειλικρίνεια και διαφάνεια. «Το πιο σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής, μην δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις», είπε ο Ρεούλ.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνεχίζονται οι προσπάθειες μεσολάβησης μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν, σύμφωνα με πακιστανικές πηγές
- Κυρανάκης για θανατηφόρα τροχαία: «Μία τόσο μεγάλη μείωση, δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της χώρας»
- Το Ισραήλ βομβάρδισε γέφυρες και σιδηροδρόμους στο Ιράν, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαβιβάστηκε στη Βουλή η αίτηση άρσης ασυλίας των βουλευτών Τ. Χατζηβασιλείου και Χ. Αθανασίου
- ΕΦΕΤ: Χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για τα κρέατα και αυγά την περίοδο των γιορτών
- Το Ιράν απειλεί να βυθίσει όλη την περιοχή στο σκοτάδι αν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου
- ΥΠΕΝ: Συσκέψεις για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και την ηλεκτροδότηση ενόψει Πάσχα
- Απίστευτο! Γυναίκα στην Ουκρανία άρχισε να ανοίγει… πυρ μπροστά στον κόσμο, vid
- Επίθεση στο ισραηλινό προξενείο της Κων/πολης: Πρώτη αντίδραση από Ισραήλ
- Αυξήθηκαν αμέσως οι τιμές του πετρελαίου μετά τις επιθέσεις στη νήσο Χαργκ









