σχεδόν έξι μήνες αφού διέταξε ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Ο ένοικος του Κρεμλίνου διαβεβαίωσε απευθυνόμενος σε προσκεκλημένους σε έκθεση όπλων κοντά στη Μόσχα ότι ο ρωσικός στρατός επιτυγχάνει τους στόχους που ορίστηκαν στις λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε για ακόμη μια φορά πως «η γη του Ντονμπάς απελευθερώνεται βήμα-βήμα» από τους ουκρανούς εθνικιστές.
Ο κ. Πούτιν αναγνώρισε τις δύο ουκρανικές περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη τον Φεβρουάριο.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε το έργο της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας, διαβεβαιώνοντας πως εξοπλίζει τον στρατό της χώρας του με «σύγχρονα όπλα που σήμερα χρησιμοποιούνται για τη νίκη».
Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους από περίπου 70 χώρες, σύμφωνα με τους οργανωτές της έκθεσης, τόνισε ακόμη πως η Ρωσία έχει εταίρους σε αρκετές ηπείρους που δείχνουν θάρρος και δεν υποκύπτουν στις ΗΠΑ.
Από τη δική της πλευρά, η ρωσική εταιρεία εξαγωγής όπλων Rosoboronexport διαβεβαίωσε ότι οι δυτικές κυρώσεις δεν επηρεάζουν τις πωλήσεις στο εξωτερικό. Ως τα τέλη του 2023, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της Αλεξάντερ Μιχέγεφ, η Ινδία θα παραλάβει πέντε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400, βάσει της σύμβασης που υπεγράφη ανάμεσα στο Νέο Δελχί και τη Μόσχα.
(ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω μέσω ΔΥΠΑ, σε δομές Υγείας
- Υπουργικές ανακοινώσεις σήμερα το μεσημέρι για τους αγρότες
- Όσα πρέπει να ξέρετε για το Δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
- Για ποιούς ανακοινώθηκαν εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για την περίοδο των Χριστουγέννων
- Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ
- Ελληνικό σκάφος γεμάτο κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό, ξεκίνησε από τη Νέα Μηχανιώνα
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και ΕΕ: Αυτό είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης της Μόσχας
- Γάζα: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ σχετικά με το σχέδιο Τραμπ
- Είναι ένας «από τους ακρογωνιαίους λίθους» για να επιλυθεί το ουκρανικό ζήτημα – Ξεκάθαρη η Μόσχα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,1% στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο του 2025
Κύρια Θέματα









