Αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές της Όμικρον 4 και 5. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».
Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.
Μεγαλύτερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για απλές κλίνες Covid
Ο υπουργός Υγείας, είπε ότι γίνονται συναντήσεις με τις ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραχωρήσουν απλές κλίνες για τη διαχείριση περιστατικών Covid. Εξήγησε πως το τελευταίο κύμα της πανδημίας έδειξε ότι δεν υπάρχει πίεση σε κρεβάτια ΜΕΘ αλλά σε απλές κλίνες και συνεπώς μπορεί να αλλάξει το μοντέλο που οτιδήποτε Covid πήγαινε στο δημόσιο σύστημα.
«Εμείς θέλουμε να τα διαχειρίζονται οι ιδιώτες για να μην πιέζονται οι απλές κλίνες στο ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Συστάσεις και όχι υποχρεωτικότητα
Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.
«Δεν είναι στη βούληση μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν είναι πρόθεση μέτρα υποχρεωτικότητας ή μετρικοί περιορισμοί ή να υπάρχουν μη προσβάσιμοι χώροι.
(skai – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυτά δήλωσε ο Π. Μαρινάκης για τα ελληνοτουρκικά
- Γιγάντιος μηχανικός σκύλος κοιμάται μέσα σε φουτουριστικό κατάστημα! vid
- Ξεκίνησε ο «χορός»! Η δήλωση Τραμπ για την Ελλάδα δεν πέρασε απαρατήρητη
- ΗΠΑ: Έρευνα διαπιστώνει ότι έχουν αυξηθεί οι απειλές βίας κατά στελεχών εταιρειών
- Θεσσαλονίκη: Τον Ιανουάριο δικάζεται η 52χρονη για τη δολοφονία του 60χρονου συζύγου της με υδράργυρο
- Συνελήφθη 36χρονος οδηγός που έτρεχε με 205 χλμ/ώρα στην Αθηνών- Κορίνθου
- Υπουργείο Τουρισμού: Στο επίκεντρο η προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού διεθνώς
- Εικοσιτετράωρη απεργία από ναυτεργατικά σωματεία στο Blue Star Χίος μετά τον θάνατο του 20χρονου ναυτικού
- Έφτασε στην Νέα Υόρκη ο Λαβρόφ
- Σοκ στο κέντρο της Αθήνας: 24χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με ψαλίδι σε περαστικό και αστυνομικούς
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΥΠΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΤΡΕΝΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
