Η επένδυση της Intel στη χώρα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου του αμερικανικού κατασκευαστή να επενδύσει $88 δισεκατομμύρια στην Ευρώπη για εργοστάσια.
Από την πλευρά της, η Ευρώπη προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές chip από Ασία και να καταπολεμήσει την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας η οποία έχει πλήξει βαριά τον τομέα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Οι πηγές του Reuters λένε πως η κυβέρνηση του απερχόμενου Πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, προσπαθεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία μέχρι τα τέλη Αυγούστου, πριν τις εθνικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου. Το γραφείο Τύπου του Ντράγκι, αλλά και η Intel, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε δύο ιταλικές πόλεις ως υποψήφιες για την κατασκευή του εργοστασίου, η μία από τις οποίες βρίσκεται βόρεια των περιφερειών Πιεμόντε και Βένετο. Μάλιστα τα $5 δις ακούγονται ως αρχικό ποσό, με το τελικό ποσό της επένδυσης να παραμένει άγνωστο, όπως άγνωστη παραμένει και η χρηματοδότηση από την πλευρά της Ιταλίας.
Η Ρώμη έχει ήδη διαθέσιμα 4.15 δις. δολάρια μέχρι το 2030 για να προσελκύσει επενδύσεις κατασκευαστών chip για καινοτόμες τεχνολογίες.
Να θυμίσουμε πως τον προηγούμενο μήνα, η STMicroelectronics υπέγραψε συμφωνία με την Global Foundries ύψους 5.7 δισ. δολάρια για την κατασκευή εργοστασίου chip στην Γαλλία.
(newsbeast – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Περού: Επίθεση σε ανθρακωρύχους παραμονή Πρωτοχρονιάς – Τρεις νεκροί, 7 αγνοούμενοι
- Φονική πυρκαγιά σε μπαρ στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία
- Τραμπ: Παίρνω περισσότερη ασπιρίνη από αυτή που μου συστήνουν οι γιατροί, γι’ αυτό έχω μώλωπες
- Η Λίλι Κόλινς γιορτάζει την παγκόσμια επιτυχία του «Emily in Paris» με το πιο εμβληματικό look της σεζόν
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 87 πολιτικοί κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν λόγω Πρωτοχρονιάς
- Σας περίσσεψε χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα των γιορτών; Έξυπνοι τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε ξανά
- «Καημένοι Ευρωπαίοι» – Η ανάρτηση του Ντμίτριεφ προκαλεί ενδιαφέρον
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα
- Η Κρίστι Νόεμ χόρεψε το «Ice Ice Baby»…με αναφορές στο ICE για τους μετανάστες, vid
- Τι είπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την φονική πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας









