Σε 99.409 τροχονομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου 2022, σε όλη την Ελλάδα, βεβαιώθηκαν συνολικά 20.313 παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια είναι 2.793 στην Αττική, 2.629 στην Κρήτη, 2.289 στην Κεντρική Μακεδονία, 1.861 στη Θεσσαλία, 1.718 στο Νότιο Αιγαίο, 1.299 στη Δυτική Ελλάδα, 1.190 στη Στερεά Ελλάδα, 1.170 στην Πελοπόννησο, 1.147 στην Ήπειρο, 1.054 στη Θεσσαλονίκη, 980 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 949 στα Ιόνια Νησιά, 691 στο Βόρειο Αιγαίο και 543 στη Δυτική Μακεδονία.
Ειδικότερα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούν 4.663 για υπερβολική ταχύτητα, 6.035 για παράνομη στάθμευση, 1.481 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 1.173 για οδήγηση χωρίς άδειας ικανότητας οδήγησης, 844 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 514 για ΚΤΕΟ, 445 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, 388 για ανασφάλιστα οχήματα, 226 για παραβίαση σηματοδότη, 203 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 189 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 163 για αντικανονικούς ελιγμούς, 150 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, 146 για αντικανονικό προσπέρασμα, 82 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο, 69 για φθαρμένα ελαστικά, 56 για απόσπαση προσοχής οδηγού, 45 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 28 για παραβίαση προτεραιότητας, 22 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας, 19 για αντικανονική χρήση φώτων και 3.372 λοιπές παραβάσεις.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛΑΣ αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και σε αυτό το πλαίσιο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
- Το βασικό λάθος που δεν πρέπει να κάνετε όταν βράζετε μακαρόνια
- Το Ισραήλ δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ΣΑ για την κατάσταση στη Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Ουρολοίμωξη: Η 2η πιο συχνή λοίμωξη στην Ευρώπη – Οι εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου
- Θεσσαλονίκη: «Θόλωσα γιατί μου έκανε παρατήρηση» – Τι ισχυρίστηκε ο 50χρονος αδελφοκτόνος
- ΣτΕ: Δεν επιτρέπεται η τακτοποίηση αυθαιρέτων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς κανονισμό οροφοκτησίας
- Ελλάδα, Τουρκία και Τραμπ! Μεγάλη κινητικότητα αυτή την εβδομάδα
- ΕΟΤ: Οι Κύπριοι επιλέγουν Ελλάδα για διακοπές – Το ταξίδι στο όμορφο νησί της Αίγινας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ
