Ζιμπάμπουε: Κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα λόγω νέας επιδημίας χολέρας!

Σε μια άλλη επιδημία το 2008 έχασαν τη ζωή τους πάνω από 4.000 άνθρωποιΗ Ζιμπάμπουε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα Χαράρε λόγω μιας νέας επιδημίας χολέρας στην πόλη.

Από την επιδημία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ενώ όπως αναφέρεται υπάρχουν περισσότερα από 7.000 πιθανά κρούσματα.

Επίκεντρο της επιδημίας είναι το πυκνοκατοικημένο προάστιο Κουγαντζάνα στη Χαράρε, στο οποίο έχουν εντοπιστεί σχεδόν τα μισά από τα αναφερόμενα κρούσματα.

Οι αρχές της πόλης λένε ότι η επιδημία, που εξαπλώνεται σε όλη την πρωτεύουσα, θυμίζει τη θανατηφόρα επιδημία του 2008, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πάνω από 4.000 άνθρωποι και πάνω από 100.000 μολύνθηκαν.

Η επιδημία είχε οδηγήσει τον τότε πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε να συμφωνήσει στον διαμοιρασμό της εξουσίας με τον μακροχρόνιο αντίπαλό του, Μόργκαν Τσβανγκιράι.

Σε άλλη περίπτωση, το 2018, η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από 20 θανάτους και περισσότερα από 2.000 κρούσματα.


Η κρίση χολέρας στη Ζιμπάμπουε οξύνεται από τη χρόνια έλλειψη καθαρού νερού, αλλά και την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού που θα βοηθούσε στη σωστή διαχείριση των κρουσμάτων.

Γειτονικές χώρες, όπως το Μαλάουι, η Νότια Αφρική και η Μοζαμβίκη, είχαν και αυτές επιδημίες στο παρελθόν.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί