των υποβληθέντων αιτημάτων των φαρμακευτικών εταιρειών κατ’ εφαρμογήν της υπ’ αριθμ. 4577/ 07.02.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας για τις δαπάνες του δευτέρου εξαμήνου του έτους 2019.
Οι σχετικές βεβαιώσεις συμψηφισμού αυτόματης επιστροφής φαρμακευτικής δαπάνης εκδόθηκαν από τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αθανάσιο Κυριαζή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου στη γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) υποβλήθηκαν 36 αιτήματα με πλήρεις φακέλους από φαρμακευτικές εταιρείες για έργα έρευνας και ανάπτυξης φαρμακευτικών προϊόντων ή/και επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης προϊόντων ή υπηρεσιών ή γραμμών παραγωγής που υλοποίησαν. Εξ αυτών, 14 αιτήματα αφορούσαν σε δαπάνες τόσο έργων Έρευνας και Ανάπτυξης όσο και Επενδυτικών Σχεδίων.
Το ποσό που αιτήθηκαν προς συμψηφισμό οι φαρμακευτικές εταιρείες/δικαιούχοι ανήλθε σε 26.153.807,40 ευρώ για δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης και 55.642.072,85 ευρώ για δαπάνες Επενδυτικών Σχεδίων. Τελικά,
- για δαπάνες έργων Έρευνας και Ανάπτυξης συμψηφίστηκε ποσό 22.370.974,97 ευρώ, ήτοι ποσοστό συμψηφισμού 100%,
- ενώ για τα Επενδυτικά Σχέδια συμψηφίστηκε ποσό 27.629.025,03 ευρώ, ήτοι ποσοστό συμψηφισμού 57,1%.
Επισημαίνεται ότι το προϋπολογισθέν προς συμψηφισμό ποσό ανερχόταν συνολικά σε 50 εκατ. ευρώ και είχε κατανεμηθεί ισόποσα για τις δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης και τις δαπάνες Επενδυτικών Σχεδίων. Από την πρώτη κατηγορία, δεν απορροφήθηκε ποσό 2.629,025,03 ευρώ, το οποίο, όπως προβλεπόταν στη σχετική ΚΥΑ, μεταφέρθηκε στην κατηγορία των δαπανών Επενδυτικών Σχεδίων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κρεμλίνο: Ολόκληρη η Μέση Ανατολή “φλέγεται”
- Χατζηδάκης: Το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή υπάρχει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
- Οι Ουκρανοί λένε πως χτύπησαν ρωσική φρεγάτα και εξέδρα εξόρυξης κοντά στην Κριμαία
- Πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου αφότου ΗΠΑ και Ιράν έλαβαν σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου
- IAEA: Οι πρόσφατες επιθέσεις δεν έχουν πλήξει τον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ
- Στο στόχαστρο του Ουκρανονάτο τα Βαλκάνια: Τι εκτιμούν οι Ρώσοι
- Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται και πώς να το υπολογίσετε
- Μαρινάκης: Η Ελλάδα κάνει ένα βήμα προς το ενεργειακό μέλλον με την έναρξη λειτουργίας των δύο πρώτων μονάδων αποθήκευσης ενέργειας
- Τραγωδία για τη Θεανώ Φωτίου: Πέθανε ξαφνικά ο γιος της
- Ισραήλ: Τέσσερα πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια πολυκατοικίας στη Χάιφα









