Υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στην εστίαση δια της πλαγίας οδού;;; Πρόταση-ΒΟΜΒΑ στον «αέρα» εκπομπής – ΒΙΝΤΕΟ

Χαμός από την 15η Ιουλίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα covid-free μαγαζιά άρχισε και η Πολιτεία έχει ήδη καθορίσει το πλαίσιο γύρω από το οποίο θα συντελεστεί ο πρώτος μεγάλος διαχωρισμός των πολιτών.

Οι αντιδράσεις ωστόσο δίνουν και παίρνουν για τα μικρά και τα αμιγή μαγαζιά, με μέτρα που με τόσο μεγάλο στόμφο ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα Υπουργοί αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Η κύρια ανησυχία εκδηλώνεται στο πεδίο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (δηλ. στην εστίαση) οι ιδιοκτήτες των οποίων επιλέξουν να λειτουργήσουν μόνο για εμβολιασμένους.

Στον «αέρα» βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή οι εργαζόμενοι των μαγαζιών αυτών, καθώς όπως είναι φυσικό θα ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις από τους μαγαζάτορες και έμμεσα από το κράτος για να εμβολιαστούν.

Υπουργοί της κυβέρνησης έχουν ερωτηθεί σχετικά λέγοντας πως κινείται στα όρια της συνταγματικότητας οποιαδήποτε κίνηση του κράτους να υποχρεώσει τους εργαζομένους αυτούς να εμβολιαστούν.

Ωστόσο ο Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, έδωσε μία άλληα διάσταση στο ζήτημα, προτείνοντας ουσιαστικά την επιβολή του εμβολιασμού στους εργαζομένους των covid-free επιχειρήσεων δια της…πλαγίας οδού:

«Η κυβέρνηση είναι διστακτική. Κάνει λάθος! Πρέπει να βάλει μέσα στο πιστοποιητικό υγείας των υπαλλήλων της εστίασης και τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε να φάμε με την οικογένειά μας και να παίρνουμε τον ιό από τους ανθρώπους της εστίασης. Να γίνει υποχρεωτικός όπως για την ηπατίτιδα και για τα άλλα λοιμώδη νοσήματα».

Ακούστε τον:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί