Ύπνος: Το λάθος που κάνετε με το μαξιλάρι σας και δεν κοιμάστε καλά

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τη στάση ύπνου σας όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με έναν ειδικό δεν αξιοποιούμε με σωστό τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρουν τα μαξιλάρια μας. Αξίζει να ληφθεί υπόψιν ότι ο μέσος άνθρωπος περνάει 26 χρόνια στο κρεβάτι.


Είτε ξαπλώνετε ανάσκελα, στο πλάι είτε μπρούμυτα, ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να βρει τί τον αναπαύει καλύτερα όταν κοιμάται. Ωστόσο, οι ειδικοί ύπνου επισημαίνουν ότι χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο τα μαξιλάρια μας.

Πώς να χρησιμοποιείτε τα μαξιλάρια στον ύπνο για να κοιμάστε καλύτερα
Εάν χρησιμοποιείτε το μαξιλάρι σας απλά για να ακουμπάτε το κεφάλι σας, κάνετε λάθος. Οι ειδικοί προτρέπουν τους ανθρώπους να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν ένα επιπλέον μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια τους. Όπως τονίζουν, αυτό μπορεί να προσφέρει καλύτερη στάση ύπνου και να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία σας.

Ο ύπνος με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια μπορεί:

να μειώσει τον πόνο στην πλάτη,
να αποτρέψει τις μυϊκές κράμπες,
να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός σας και άλλα.

Όταν κοιμάστε, οι μύες της πλάτης σας χαλαρώνουν και επουλώνονται με την πάροδο του χρόνου, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να λάβετε σημαντικά υπόψιν τη στάση σας κατά τον ύπνο.

Με το 23% του παγκόσμιου πληθυσμού να υποφέρει από χρόνιο πόνο στην πλάτη, ο οποίος μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο, αυτή η αλλαγή στη χρήση του μαξιλαριού θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά. Ο Rex Isap, ειδικός ύπνου , εξηγεί ότι «τη στιγμή που ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, υιοθετούμε μια αγαπημένη στάση ύπνου χωρίς να το σκεφτόμαστε πολύ. Δεν συνειδητοποιούμε ότι αυτό που θεωρούμε άνετο, στην πραγματικότητα μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό».

«Η κακή ευθυγράμμιση κατά τον ύπνο είναι ένα μεγάλο θέμα, καθώς επηρεάζει το σώμα μας ασκώντας πίεση στη σπονδυλική στήλη. Χρησιμοποιούμε μαξιλάρια κάθε μέρα για να ακουμπάμε το κεφάλι μας κατά τον ύπνο, όμως καλό είναι να τα χρησιμοποιούμε περισσότερο, καθώς έχουν πολλά άλλα οφέλη για τον ύπνο μας», εξήγησε ο ίδιος.

«Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα πόδια ή τα γόνατα μπορεί να προάγει την καλύτερη θέση για έναν πιο ξεκούραστο ύπνο, υποστηρίζοντας τους μύες και την ευθυγραμμισή του σώματός σας». Επιπλέον, μειώνει την πίεση στην κάτω πλάτη και τους γοφούς σας και ανακουφίζει από την μυϊκή ένταση, η οποία μπορεί να βοηθήσει όσους υποφέρουν τακτικά από πόνους κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο ύπνος με μαξιλάρι πίσω από την πλάτη σας προσφέρει μια “ίσια” στάση ύπνου, η οποία βοηθά επίσης στην πέψη και διατηρεί τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη με τον αυχένα σας. Για εκείνους που δυσκολεύονται με το ροχαλητό, αξίζει επίσης να το δοκιμάσετε, μιας και ο ύπνος στο πλάι μπορεί να ανοίξει τους αεραγωγούς σας.

Εάν έχετε ξυπνήσει ποτέ με μυρμήγκιασμα, μουδιασμένα πόδια, κράμπες ή τσούξιμο γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών σας, οι πιθανότητες είναι ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε κακή κυκλοφορία. Αυτό ενδέχεται να το προκαλέσει η πίεση στην κάτω κοίλη φλέβα (μια σημαντική φλέβα που μεταφέρει αίμα στην καρδιά σας και πίσω). Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα πόδια σας μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της ροής του αίματος.

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί