Μια δερματολόγος αποκαλύπτει τα 5 χειρότερα σνακ, που πολλοί συνηθίζουν να καταναλώνουν αργά το βράδυ και επιταχύνουν τη γήρανση. Ανακαλύψτε ποιες τροφές πρέπει να αποφύγετε πριν από τον ύπνο και με ποιες να προτιμάτε ώστε να διατηρήσετε ένα λαμπερό πρόσωπο.
Κάποια τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα.
Η ειδικός από την Youth Lab AUS προειδοποίησε ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος σας ειδικά αν τις καταναλώνετε ακριβώς πριν τον ύπνο.
Οι 5 τροφές λοιπόν που καλό είναι να αποφεύγετε πριν από τον ύπνο είναι οι παρακάτω:
- πατατάκια,
- μπισκότα,
- λευκή σοκολάτα,
- πίτσα και
- ενεργειακά ποτά.
«Η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως πίτσα, πατατάκια ή μπισκότα ακριβώς πριν από τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει απότομη αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης. Αυτό υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε φλεγμονή, επηρεάζοντας σημαντικά την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος σας. Η επιλογή πιο υγιεινών σνακ μπορεί να κάνει αισθητή διαφορά στη διατήρηση της νεότητας και της ελαστικότητας του δέρματος σας», είπε η δερματολόγος.
Υγιεινές επιλογές για σνακ πριν από τον ύπνο
Εάν απολαμβάνετε ένα βραδινό σνακ ή νιώθετε λίγη πείνα πριν από τον ύπνο, τότε υπάρχουν πιο υγιεινές επιλογές.
Οι προτάσεις της Dr. Jameson:
- ένα μπολ με μείγμα μούρων,
- καρότα με χούμους,
- αμύγδαλα,
- ένα μήλο με φυστικοβούτυρο ή
- μια μικρή μερίδα ξυνομυζήθρα.
Αυτές οι τροφές περιορίζουν τις βραδινές λιγούρες και ταυτόχρονα σας βοηθούν προσέχετε την υγεία του δέρματος σας. «Αυτά τα θρεπτικά σνακ βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης σας και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την επιδιόρθωση και την αναγέννηση του δέρματος καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας».
(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μυτιλήνη: Ξεκινά η 21η γιορτή του κάστανου στην ορεινή Αγιάσο
- Ο Ν. Κακλαμάνης για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου της Γκίζας: «Αριστούργημα που προκαλεί δέος»
- Η αντίδραση του Ρονάλντο στο πρώτο γκολ του γιου του με την U16 εθνική Πορτογαλίας, vid
- Το Κρεμλίνο επιθυμεί να μην υπάρξει κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρέπει να αλλάξει εν κινήσει ένα άρρωστο σύστημα
- Οι Κλερ Ντέινς και Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του Hulu «The Spot»
- Τυφλή επίθεση με μαχαίρι μέσα σε τρένο σήμανε συναγερμό στο Λονδίνο, vid
- “Γειά σας Ελλάδα!”- Η πρώτη ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στα ελληνικά και η φωτό με τον Δένδια
- Νέα επιχείρηση των Αμερικανών στην Καραϊβική – Στο «κόκκινο» η ένταση
- Τι χρήματα θα δοθούν μέχρι το τέλος του μήνα: Αφορά 2,4 εκατομμύρια πολίτες
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
ΒΡΟΧΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΕΛΤΑ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΗ









