• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπάρχει ερωτική χημεία μεταξύ σας; Τα 4 χαρακτηριστικά που δείχνουν πως πάει η σχέση

Υπάρχει ερωτική χημεία μεταξύ σας; Τα 4 χαρακτηριστικά που δείχνουν πως πάει η σχέση

Ερωτική χημεία.

Ένα κεφάλαιο με πολλά θεωρητικά «μυστικά συνταγής» που αποκαλύπτει έναν αβίαστο μαγικό κόσμο χωρίς καμία προσπάθεια ανάμεσα σε δύο αγνώστους και δύσκολα εξηγείται σε έναν τρίτο εξωτερικό παρατηρητή.

Μία γυναίκα προειδοποίησε για την κλιματική αλλαγή το 1856. Φυσικά, την αγνόησαν
Όταν δύο άνθρωποι έχουν μεταξύ τους χημεία, αυτή συνήθως έρχεται σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα αφού εξαρτάται από το εάν η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους είναι πλατωνική, ρομαντική, επαγγελματική κλπ.

Στον συναισθηματικό τομέα, όλοι ονειρευόμαστε την τέλεια συμβίωση, εκείνη που προκύπτει αυθόρμητα και συστήνει την αδερφή ψυχή μας. Εντάξει, μπορεί αυτό να μην είναι πάντα εφικτό αλλά υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να καταλάβουμε από την αρχή εάν έχουμε χημεία με το πρόσωπο που μας κοιτάζει απέναντί μας.

Σύμφωνα με το Clinical Hypnotherapist and Spiritual Life Coach Keya Murthy, δεν μπορούμε να προκαλέσουμε τη χημεία. «Δεν μπορούμε να υποδυθούμε ότι ταιριάζουμε με κάποιον. Εάν δύο χημικές ουσίες αντιδρούν μεταξύ τους, είναι μέρος της έμφυτης ποιότητάς τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Είτε οι δυο σας έχετε ερωτική χημεία, είτε όχι».

Τα πέντε παρακάτω χαρακτηριστικά υποδηλώνουν τη χημεία μεταξύ δύο ατόμων.

  1. Αμοιβαίο ενδιαφέρον

Εάν υπάρχει μόνο από τη μία πλευρά, τότε δεν πρόκειται για χημεία αλλά για απλό ενδιαφέρον που συχνά γίνεται μονόπλευρος έρωτας. Το πρώτο σημάδι της ερωτικής χημείας είναι όταν δύο άγνωστοι γοητεύονται έντονα ο ένας από τον άλλον και δεν θα καταστρέψουν την ατμόσφαιρα, μιλώντας για συνηθισμένα και ανιαρά πράγματα. Θα εκδηλώσουν κάθε περιέργεια να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον, κάνοντας ρεκόρ ερωτήσεων για το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει.

  1. Αυξημένη ενσυναίσθηση

Η ικανότητα του να κατανοείς σε βάθος αυτό που νιώθει ο άλλος, δεν είναι πάντα εύκολο και δεδομένο. Λέγεται ενσυναίσθηση και όταν το βιώνει από τα πρώτα λεπτά με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου χωρίς να τον γνωρίζεις καλά, τότε μιλάμε σίγουρα για χημεία. Δεν πρόκειται για τη συνηθισμένη της μορφή αλλά σημαίνει ότι όσα νιώθετε, το πιο πιθανό είναι τα νιώθει κι εκείνος σε έντονον βαθμό. Τη λύπη, τη χαρά σας, το πώς σας έκανε να νιώσετε ακόμη και ο ίδιος.

  1. Συναισθηματική αντανάκλαση

Όταν δύο άνθρωποι γίνονται σύντροφοι και με τον καιρό, ο ένας αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα του άλλου, τότε μιλάμε για μια ολική αντανάκλαση που μαρτυρά τη χημεία μεταξύ τους. Ο ένας θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την πρόταση του άλλου όσο κλισέ και αν ακούγεται, υιοθετώντας χόμπι που δεν θα έκανε ποτέ χωρίς εκείνον και ο βασικότερος τρόπος επικοινωνίας τους θα είναι ο μη λεκτικός, εκείνος της γλώσσας του σώματος.

  1. Φυσική έλξη

Θεωρείται δεδομένο αλλά δεν σχετίζεται τόσο με τις αρχικές εντυπώσεις. Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε εξωτερικά ελκυστικούς τους άλλους αλλά η χημεία σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με αυτό! Εάν το έχετε νιώσει, θα ταυτιστείτε.

jenny/ photo pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.