Στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας, Ρούσσου Κούνδουρου, τα εμβόλια παρέλαβε ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φίλιπτσε.
Την ώρα της παράδοσης των εμβολίων στο αεροδρόμιο των Σκοπίων προσγειώθηκε και το κυβερνητικό αεροσκάφος της γείτονος το οποίο μετέφερε τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε χθες στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο Ζόραν Ζάεφ χαιρέτισε την ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπεύθυνος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Διακόπουλος, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για την αποστολή των εμβολίων.
Την παράδοση των εμβολίων που δώρισε η Ελλάδα γνωστοποίησε και ο υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας.
«Σήμερα παραλάβαμε 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca τις οποίες μας δώρισαν οι φίλοι μας της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή η υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχει μεγάλη σημασία για εμάς, για την οποία εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες εκείνη τη στιγμή» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βένκο Φίλιπτσε.
Χθες, η Ελλάδα απέστειλε και στην Αλβανία 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα – Δημιουργεί προσδοκίες
- “Bugonia”: Είστε φαλακρός ή θέλετε να ξυρίσετε το κεφάλι σας; Αυτό γίνεται στις ΗΠΑ!
- Ν. Παπαθανάσης: Στο Αναπτυξιακό εντάσσεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού
- Κίνα: Η ηρωικη πράξη άνδρα που αποθεώθηκε στο διαδίκτυο, vid
- Δεν συμβαίνει τυχαία! Σημαντικές ειδήσεις για Αιγαίο και Κύπρο
- O Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε νέο παραλήρημα κατά του Ντόναλντ Τραμπ
- Ρωσία: Κατεπείγουσα προσγείωση αεροσκάφους Airbus Α320
- Κοζάνη: Μαθαίνοντας την τέχνη της υφαντουργίας στη Βλάστη
- Σ.Φάμελλος: Η εκλογή του Τουφάν Ερχιουμάν δημιουργεί θετικές προσδοκίες
- Παναθηναϊκός: Ο Ράφα Μπενίτεθ αναλαμβάνει το «τιμόνι» του «τριφυλλιού»