Πάσχοντες που νοσηλεύονται με covid-19 έλαβαν ήδη αντισώματα από ιαθέντες ασθενείς.
Ξεκίνησε η πειραματική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό και ανέπτυξαν ανοσία, σε νοσηλευόμενους με covid-19 προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να αποτελέσει μία αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδο. Αλλωστε σε ολόκληρο τον πλανήτη η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι η προσέγγιση αυτή είναι ελπιδοφόρα και πιθανώς να φέρει θεραπεία για τη νόσο.
Όπως αποκαλύπτει το ethnos.gr, η επιστημονική ομάδα που έχει ξεκινήσει την πειραματική μελέτη, έχει ελέγξει δείγματα από 95 ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό και ιάθηκαν και πλέον επειδή έχουν αναπτύξει αντισώματα δεν μπορούν να ξανακολλήσουν τον ιό ή να τον μεταδώσουν. Από τους 95 αυτούς ασθενείς, οι 37 έχουν κάνει ήδη πλασμαφαίρεση δίνοντας το πολύτιμο υλικό με τα αντισώματα προς χρήση.
Οι πρώτες δοκιμές
Όπως δηλώνει στο ethnos.gr ο κ.Ευάγγελος Τέρπος, Καθηγητής Αιματολογίας στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Μονάδας Αυτόλογης Μεταμόσχευσης στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου γίνεται και συλλογή πλάσματος, ήδη έχει γίνει χορήγηση πλάσματος σε δύο ασθενείς στο Αττικόν και τον Ευαγγελισμό.
Η χορήγηση πλάσματος με σκοπό τη θεραπεία γίνεται ανά δύο ημέρες σε τρεις δόσεις, ενώ όπως εξηγεί ο κ. Τέρπος, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι υπό στενή παρακολούθηση ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Πάντως η συλλογή πλάσματος από εθελοντές δότες γίνεται ταυτόχρονα με τη χορήγηση σε πάσχοντες, ενώ με βάση τα κριτήρια της μελέτης που είναι σε εξέλιξη, θα γίνει συνολικά χορήγηση αντισωμάτων σε 60 ασθενείς ώστε να διαπιστωθεί επιστημονικά εάν η μέθοδος μπορεί να φέρει ελπίδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.
Για να χορηγήσουν οι ειδικοί τα αντισώματα σε ασθενείς θα πρέπει να είναι νέοι νοσηλευόμενοι μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες, πριν δηλαδή να έχουν διασωληνωθεί. Αυτό αποτελεί και βασικό κριτήριο για τη θεραπευτική διαδικασία.
Να σημειωθεί ότι η μελέτη για την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων διεξάγεται σε τέσσερα νοσοκομεία: Στο Αττικόν, τον Ευαγγελισμό, το Σωτηρία και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο).
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαρίλαος Τζάνης: Ο ξυλογλύπτης φύλακας της λαϊκής τέχνης που έφερε την Ήπειρο στην καρδιά της Αθήνας
- Η έκθεση «Oasis Film & Posters 1994/2025» μεταφέρθηκε στο Τόκιο
- Αλλαγή ώρας: Δείτε ποιά μέρα γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω
- Ο Κιάνου Ριβς θυμάται πώς το Χόλιγουντ τον πίεζε να αλλάξει το όνομά του!
- Μετά από παρέμβαση Τραμπ, αποφυλακίζεται καταδικασμένος για διαφθορά Ρεπουμπλικάνος πρώην βουλευτής
- Γάμος; Όχι – Πλούσιες Κινέζες πληρώνουν για «Kens» αντί για παραδοσιακές σχέσεις! vid
- Χαμός σε εκπομπή: Η Κωνσταντοπούλου αποχώρησε live γιατί ρωτήθηκε για τον Τσίπρα
- Τα Ιωάννινα έχουν τον ίδιο αριθμό ειδών πεταλούδας με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο
- Τι ειπώνεται εντός Ρωσίας για τους Τόμαχοκ και τον Τραμπ
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τη σορό Ισραηλινού ομήρου που παραδόθηκε χθες
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΩΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

ΒΡΟΧΕΣ

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΚΡΗΤΗ


ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

ΣΤΕΓΑΣΗ
