Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών χαρακτήρισε «θέμα πολιτικό και οικονομικό» το άνοιγμα των καταστημάτων σημειώνοντας ότι θα πρέπει να το εξετάσουν προσεκτικά οι υπεύθυνοι και «να δουν για κάθε αλλαγή τι μέτρα επιπλέον μπορούμε να πάρουμε ώστε ό,τι πρόβλημα προκληθεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο μέτρο».
Η μείωση που παρατηρείται σε διασωληνωμένους και θανάτους δεν αντικατοπτρίζει την περίοδο των εορτών, υπογράμμισε η καθηγήτρια και σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή σε ενδεχόμενο άνοιγμα.
«Η μείωση στους διασωληνωμένους και στους θανάτους είναι πριν τα Χριστούγεννα».
Η κ. Λινού τόνισε ότι η χώρα «υπολείπεται στα θέματα διαφάνεια της πανδημίας» αφού κλείνουν περιοχές χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τα κρούσματα.
«Με προβληματίζει ότι κλείνουν περιοχές χωρίς να έχουμε τα στοιχεία των κρουσμάτων» είπε.
Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, η καθηγήτρια επεσήμανε ότι μπορούν να ανοίξουν με κανόνες μικρά καταστήματα, της γειτονιάς, με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων.
Κατηγορηματικό είναι το όχι όσον αφορά μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα. «Το απλό λιανεμπόριο μπορεί και πρέπει να ανοίξει» είπε η Αθηνά Λινού.
Δείτε τι είπε στο Megatv:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεξικό: Δολοφονία στελέχους του καρτέλ Σιναλόα – Τον είχαν επικηρύξει οι αμερικανικές αρχές για 4 εκατ. δολάρια
- Το κόλπο με το βραστό νερό στον παγωμένο αέρα…πήγε πολύ στραβά! vid
- ΔΥΠΑ: Ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα voucher αγοράς βιβλίων
- Κίεβο: Ρωσικά drones προκαλούν ζημιές σε τρία σκάφη υπό ξένη σημαία
- Η Τέιλορ Σουίφτ έκανε δωρεά 1 εκατ. δολαρίων στον οργανισμό Feeding America
- Η Σάντρα Μπούλοκ και ο Κιάνου Ριβς ξανασμίγουν και το κοινό ενθουσιάζεται
- Κιλκίς: Αμπελουργική άνθηση στην περιοχή με αυξημένη παραγωγή κατά 40% και ποιότητα με σφραγίδα ΠΟΠ
- Οργισμένη τοποθέτηση Τραμπ για τη «λίστα Έπσταϊν»
- Ήρθαν στο Netflix τα 3 επεισόδια του Stranger Things 5 – Volume 2! Πότε είναι το φινάλε
- Θα πάει στις ΗΠΑ πριν την αλλαγή του χρόνου ο Ζελένσκι;









