Ενώ όλοι ψάχνουν λύσεις για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, στην Ελλάδα κοιτάνε πως θα ξεφορτωθούν εμβόλια ή πως θα υποχρεώσουν τους Έλληνες να εμβολιαστούν με το έτσι θέλω.
Ως εκ τούτου, την ώρα που επιστήμονες έχουν ανακοινώσει το τέλος της πανδημίας, καθώς η Όμικρον μοιάζει με κρυολόγημα, η κρατική τηλέ-ειδικός Βάνα Παπαευαγγέλου ισχυρίστηκε πως «Η Όμικρον είναι μόλις 25% ηπιότερη από τη Δέλτα είναι η Όμικρον», ανανεώνοντας την πανδημιομανία.
Ταυτόχρονα, έφεραν νέα εμβόλια, τα οποία λένε πως δεν είναι όπως τα mRNA και άρα πρέπει να εμβολιαστούν με αυτά και όσοι ανησυχούσαν!
Σε σοβαρές χώρες, όμως οι επιστήμονες ψάχνουν σοβαρές λύσεις. Την στιγμή που στην Ελλάδα υποβαθμίζουν, αν όχι καταπολεμούν, την χρησιμότητα των βιταμινών, ειδικά της D, Iσραηλινοί επιστήμονες λένε ότι έχουν συγκεντρώσει τα πιο πειστικά στοιχεία μέχρι σήμερα ότι τα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς με COVID-19 να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας ή θανάτου.
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Bar Ilan και το Ιατρικό Κέντρο Galilee λένε ότι η βιταμίνη έχει τόσο ισχυρό αντίκτυπο στη σοβαρότητα της νόσου που μπορούν να προβλέψουν πώς θα τα πήγαιναν οι άνθρωποι εάν μολυνθούν με βάση την ηλικία τους και τα επίπεδα βιταμίνης D.

Η έλλειψη βιταμίνης D αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα κινδύνου, κατέληξαν σε μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο περιοδικό PLOS One.
«Βρήκαμε αξιοσημείωτο και εντυπωσιακό να βλέπουμε την διαφορά στις πιθανότητες να γίνεις σοβαρός ασθενής όταν έχεις έλλειψη βιταμίνης D σε σύγκριση με όταν δεν έχεις», είπε ο Δρ. Amiel Dror, γιατρός και Bar στο Ιατρικό Κέντρο Galilee.
Σημείωσε ότι η μελέτη του διεξήχθη πριν από το Omicron, αλλά είπε ότι ο κορωνοϊός δεν αλλάζει αρκετά θεμελιωδώς μεταξύ των παραλλαγών, ώστε να αναιρεί την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης D.
ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΛΕ-ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;
«Αυτό που βλέπουμε όταν η βιταμίνη D βοηθά τους ανθρώπους με λοιμώξεις από τον COVID είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικότητάς της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος για την αντιμετώπιση ιικών παθογόνων που επιτίθενται στο αναπνευστικό σύστημα», τόνισε ο καθηγητής στους Times of Israel. «Αυτό είναι εξίσου σημαντικό για την Omicron όπως και για προηγούμενες παραλλαγές», κατέληξε.
Πλέον, οι υγειονομικές αρχές στο Ισραήλ και σε πολλές άλλες χώρες έχουν συστήσει συμπληρώματα βιταμίνης D ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού. Στην Ελλάδα όμως αρνούνται να τελειώσουν την πανδημία, προκαλώντας ερωτηματικά και έντονη ανησυχία για τις προθέσεις των ιθυνόντων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τυχαίο και αυτό; Συνεχείς οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους αγρότες στην Ευρώπη
- Άφωνοι οι παλαιοντολόγοι στην Ιταλία: Βρήκαν χιλιάδες αποτυπώματα δεινοσαύρων σε βράχους των Άλπεων
- Επιστολές για αιχμαλώτους πολέμου αντάλλαξαν η ρωσική και η ουκρανική πλευρά
- Απίστευτες εικόνες με μαλλιοτραβήγματα βουλευτών στο Μεξικό, vid
- Η Ουγγαρία υπέγραψε συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για παράδοση 400 εκ. κυβικών μέτρων LNG ετησίως
- Μόσχα: Μυστηριώδης θάνατος αντιπροσώπου σερβικής εταιρίας εμπορίας όπλων
- Αυστριακή ORF για Eurovision: “Δε θα ‘πνίξουμε’ τυχόν αποδοκιμασίες στο ισραηλινό τραγούδι”
- Ακούστηκε στη Βουλή: «Ζούμε στην εποχή των τεράτων – Είναι ο πρώτος πολεμικός προϋπολογισμός»
- Η στιγμή που drone πέφτει πάνω σε πολυώροφο κτίριο στην Οδησσό, vid
- Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας η ανεργία στις ΗΠΑ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









