Βιταμίνη Β12: Τα δύο σημάδια στα δάχτυλα των ποδιών που φανερώνουν μακροχρόνια έλλειψη

Τα σημάδια, οι αιτίες και ο τρόπος αντιμετώπισης της έλλειψης της βιταμίνης Β12.Η βιταμίνη Β12 βοηθάει σε ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο σχηματισμός του DNA και η υποστήριξη του νευρικού συστήματος.Μάλιστα στην περίπτωση του δεύτερου, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες στα νεύρα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Michigan Health. Aν έχετε μακροχρόνια […]

Τα σημάδια, οι αιτίες και ο τρόπος αντιμετώπισης της έλλειψης της βιταμίνης Β12.Η βιταμίνη Β12 βοηθάει σε ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο σχηματισμός του DNA και η υποστήριξη του νευρικού συστήματος.Μάλιστα στην περίπτωση του δεύτερου, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβες στα νεύρα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Michigan Health.

Aν έχετε μακροχρόνια έλλειψη αυτή της βιταμίνης και προκληθούν βλάβες στα νεύρα, τότε μπορεί να νιώσετε μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών.

Άλλα σημάδια που προειδοποιούν για ζημιά στα νεύρα αποτελούν:

  • Έλλειψη ισορροπίας
  • Κατάθλιψη
  • Μείωση των πνευματικών ικανοτήτων

Αν και τα περισσότερα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη θεραπεία, κάποια προβλήματα από την έλλειψη βιταμίνης Β12 είναι μη αναστρέψιμα, όπως αναφέρει το express.co.uk. Σύμφωνα με το NHS, υπάρχουν διάφορες εξετάσεις αίματος οι οποίες μπορούν να εντοπίσουν την έλλειψη της βιταμίνης Β12 ή του φολικού οξέος.

Αυτές οι εξετάσεις ελέγχουν:

  • Αν έχετε χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης (της ουσίας που μεταφέρει το οξυγόνο).
  • Αν τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι μεγαλύτερα από το κανονικό.
  • Τα επίπεδα της βιταμίνης 12 στο αίμα σας.
  • Τα επίπεδα του φολικού οξέος στο αίμα σας.

Οι αιτίες της έλλειψης της βιταμίνης Β12

Δύο είναι οι κύριες αιτίες της έλλειψης της βιταμίνης Β12: η κακοήθης μεγαλοβλαστική αναιμία και η διατροφή.Η κακοήθης μεγαλοβλαστική αναιμία είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο κάνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να επιτίθεται στα κύτταρα στο στομάχι τα οποία παράγουν την πρωτεΐνη που βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης Β12.Τα 5 σημάδια στα νύχια που μαρτυρούν έλλειψη βιταμινών3 Σεπτεμβρίου, 06:55Άλλες φορές πάλι η έλλειψη της βιταμίνης οφείλεται στην κακή διατροφή. Γενικά, μια δίαιτα με κρέας, ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα θεωρείται επαρκής.Τo B12 προειδοποιεί ότι πρέπει να προσέχουν οι vegan που δεν λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης Β12 ή τρόφιμα που την περιέχουν.

Πώς αντιμετωπίζεται η έλλειψη της βιταμίνης Β12

Η αντιμετώπιση της έλλειψης της βιταμίνης Β12 εξαρτάται από τι προκαλεί την έλλειψη. Πολλές φορές, η πιο εύκολη λύση είναι οι ενέσεις ή τα χάπια. Οι ενέσεις συστήνονται για όσους έχουν κακοήθη μεγαλοβλαστική αναιμία. Δύο είναι οι ενέσιμες ουσίες:

1.Υδροξοκοβαλαμίνη

2.Κυανοκοβαλαμίνη

SPUTNIK

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί