Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οριζόντια μέτρα πλέον έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό «μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση».
Την ίδια ώρα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως αυτή τη στιγμή «έχουμε δύο όπλα, τα εμβόλια και τα self tests», ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται.
Σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, είπε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες.
Ο κ. Βατόπουλος, σχετικά με το πότε μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς μετά τη χορήγηση του εμβολίου, υποστήριξε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
Επίσης, δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου. Για τους εφήβους επεσήμανε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.
Ο καθηγητής, παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, καθώς «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί».
Τέλος, τόνισε ότι η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε.
(sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Σκότωσέ το με φωτιά»: Αστροναύτης της NASA φωτογράφισε παράξενο “πλάσμα”…Τι ήταν!
- Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε ότι αντιμετωπίζουν ιρανικές επιθέσεις με drones και πυραύλους
- Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 115 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη νέων αμυντικών τεχνολογιών αιχμής σε χρόνο ρεκόρ, παρουσίασε η Ε.Ε.
- Ποιο νησί του Αιγαίου βρίσκεται μεταξύ των πιο υποσχόμενων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης για τους Γερμανούς
- Αμερικανός παράτησε την δικηγορία στα 41 και έγινε συνταξιούχος στην Πορτογαλία…Πόσα εξοικονόμησε
- Χωρίς την Ρωσία δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί – Τι σχολιάζεται σε σχέση με τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου
- Τουρκικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από drones κοντά στα στενά του Βοσπόρου
- Η πρόεδρος του Μεξικού επαναβεβαιώνει ότι η χώρα της θα τηρήσει συμφωνία με την Κούβα για την αποστολή γιατρών
- Αναπάντεχα ευρήματα έρευνας για τη μαγειρική στο σπίτι – Ποια επίδραση φάνηκε να έχει στους ηλικιωμένους
- Στον ΟΗΕ, το δουλεμπόριο Αφρικανών ανακηρύσσεται «το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»









