Σχετικά με το αν τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα προκαλέσουν ύφεση στην επιδημία, είπε: «Αυτό είναι το στοίχημα. Να καταφέρουμε να ελαττώσουμε την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάθε μέτρο που λαμβάνεται γίνεται για αυτό το σκοπό. Όσο περισσότερα είναι τα μέτρα και όσο περισσότερο ο κόσμος πειθαρχήσει, μειώνεται η πιθανότητα lockdown».
Αναφορικά με το αν προκρίνει τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, υπογράμμισε ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πώς μεταδίδεται ο ιός και να λειτουργεί σε κάθε περίσταση ανάλογα. Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να φοράνε παντού μάσκες. Να περιορίσουμε την άσκοπη επαφή με πολύ κόσμο. Αν γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει, δεν θα υπάρχουν νέοι περιορισμοί και οδηγίες».
Συνέχισε, λέγοντας ότι ο συνωστισμός στις συγκοινωνίες ανησυχεί τους ειδικούς, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει πύκνωση δρομολογίων.
«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ποια θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχαμε πάρει μέτρα. Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα, θα είχαμε χιλιάδες κρούσματα. Το ότι έχουμε τον αριθμό που έχουμε τώρα, μπορεί, να θεωρηθεί ‘’επιτυχία’’» ανέφερε σχετικά με την αποδοτικότητα των μέτρων.
Τέλος, μιλώντας για τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στα σχολεία τις πρώτες μέρες, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μολύνσεις που έγιναν εντός των σχολείων. «Μακάρι να μπορούσαν να γίνουν περισσότερες αίθουσες και μικρότερα τμήματα. Άρα ο σχεδιασμός έγινε με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν» πρόσθεσε.
«Και ο Covid-19 να φύγει, μπορεί να έρθει κάτι άλλο σε δύο-τρία χρόνια. Πρέπει να μπει στη ζωή μας ένας τρόπος υγιεινής, που περιλαμβάνει και τη μάσκα» επισήμανε χαρακτηριστικά.
(megatv – φωτο:video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο